Ontslag nemen in stijl, hou de eer aan jezelf | TeqJob

Ontslag krijgen is niet leuk maar ontslag nemen kan ook lastig zijn. Als je ontslag neemt om wat voor reden dan ook doe het dan in stijl, je weet nooit of je elkaar weer tegenkomt.By the way 'Ontslag nemen met cachet' betekend dat je ontslag neemt (bijzondere gebeurtenis) met enige stijl. Je weet nooit hoe je carrière er verder uit gaat zien en je kan elkaar altijd weer tegenkomen. Ook al is jou een rotstreek geflikt sta er boven en ga nooit met modder smijten.

Ambitie en ontslag nemen

Het zou natuurlijk zo moeten zijn dat niet je huidige situatie de reden is dat je naar een andere werkomgeving op zoek bent gegaan maar jouw onomstotelijke ambitie de drijfveer is. Dan heb je altijd een goed argument tijdens het ontslag nemen naar je huidige werkgever. Maar helaas de praktijk is vaak weerbarstiger dus laten we de reden even in het midden en zullen we beide gevallen de revue laten passeren.

Ben je heel blij? Laat dit niet te veel merken, enige bescheidenheid voorkomt dat hier over gesproken wordt en dat je je ex werkgever in diskrediet brengt.

Ben je niet heel blij? Dit kan natuurlijk ook, wat er in het begin voor jou heel leuk uitziet kan je voor je oude werkgever een behoorlijke deuk zijn in zijn toekomstvisie. Hierdoor kan het voorkomen dat op het laatste moment de relatie nog even op scherp gezet wordt. Misschien krijg je zelfs op dat moment wel dat aanbod waar je al een tijdje naar zit te vissen. Hou ook dan je rug recht blijf netjes en geef aan dat je bij je keuze blijft. Hou dit gedrag van je oud werkgever verder binnenskamers, als je hiermee te koop gaat lopen kan het op termijn tegen je gebruikt worden. En misschien ga je toch nog een keer terug.

Hou contact. Dit hoeft echt niet met iedereen maar het is goed om na het ontslag nemen af en toe nog wat belangstelling te tonen. Oud collega's groeien als het goed is ook verder op de carrière ladder en jullie kunnen elkaar altijd weer nodig hebben in de toekomst.

Social media. Ga niet direct ex collega's (leidinggevenden) ontvrienden, op termijn na het ontslag nemen is prima en als je daar enorme behoefte aan hebt agendeer dat dan voor over een maandje of wat. Ga verschillend om met een platform als Facebook en Linkedin. Het één is zakelijk en het ander kan je zien als privé. Bij vakantievrienden die je al 8 jaar niet meer in real life gezien hebt wordt het misschien ook wel eens tijd om de social media relatie tegen het licht te houden. Zakelijk lekker blijven netwerken en vergroten dat netwerk.

Praktisch. Hou je aan je opzegtermijn voor het ontslag nemen, zorg dat je een eventueel concurrentie of relatiebeding goed op het vizier hebt. Doe alles nog steeds zo veel als mogelijk schriftelijk ook al is een Whatsapp tegenwoordig waarschijnlijk rechtsgeldig. Een opzegbrief is kort en zakelijk, alleen de boodschap is voldoende. En blijf tot het einde maximaal betrokken bij je oude baan en toon maximale inzet ook al is dit wellicht ongelooflijk lastig.

Richard Branson: “Explain your reasoning, share your vision for the future, and make an effort to keep in touch.”

Concentratie voor je sollicitatiebrief, doe een Pomodoro

De Pomodoro techniek kan jou helpen om je concentratie voor langere tijd vast te houden. Deze techniek is goed toepasbaar als je langere tijd je concentratie vast wilt houden.

Read More
Gaaf bedrijf, geen vacature dus een open sollicitatie!!

Ga op zoek naar het bedrijf wat bij jouw past en niet naar die specifieke vacature. Bij een open sollicitatie heb jij de keuze dus ga opzoek naar de kernwaarden van een organisatie deze zijn vaak belangrijker dan de functieomschrijving.

Read More
Wordt mijn baan overgenomen door een Robot?

45% kans dat jouw baan in de toekomst overgenomen is door een robot, automatisering / robotisering gaat steeds verder. Lees hier of je in de gevarenzone zit.

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram