Kunstmatige Intelligentie, Robotisering en Recruitment

Robotisering is niet iets voor de toekomst, onderdelen van kunstmatige intelligentie hebben allang hun intrede gemaakt in recruitment land!!

Als recruiters de illusie hebben dat ze alles nog steeds zelf doen zitten ze ook op het moment van dit schrijven (2017) er al behoorlijk naast. Google, Indeed, Facebook en LinkIn hebben zich allang aangepast aan jouw dagelijkse zoektochten naar talent. Jij krijgt dat te zien waarvan deze instanties met kunstmatige intelligentie of in ieder geval logaritmes denken te weten waar jij naar op zoek bent. Waarschuwing, pas op voor de bubbel, anders zal je nooit meer een creatieve match kunnen maken. Zoek eens met DuckDuckGo of incognito op Google en je resultaten zullen serieus anders zijn. En dan heb je ook nog CRM / ATS systemen die het je 'makkelijker' maken. Makkelijker staat hier tussen haakjes want mijn visie is dat je niet ABC moet denken en doen als je een goede match wilt maken, een goede match breng je totstand door tussen de regels door te zoeken en te denken in mogelijkheden.

Bewust zijn van alle kunstmatige inteligentie geeft de grootste voorsprong

Als recruiter moet je aan het roer staan van het recruitment proces en goed op de hoogte zijn van de technologische ontwikkelingen. Zodra de technologie jouw werving en selectie proces gaat bepalen ben je overbodig. Hoe ziet onze wereld er uit als de digitale assistenten Siri (Apple), Cortana (Microsoft), Google now en M van Facebook antwoord gaan geven op de vraag 'ik zoek werk als Elektrotechnisch Projectleider in de omgeving van Amsterdam??'

Recruitment
Recruitment en automatisering zullen steeds meer samen gaan werken. Toepassingen van vergaande robotisering kunnen ingezet worden met kostenbesparing als uitgangspunt alleen mijn mening is dat je het hiermee niet gaat redden. De recruiters die intensief gaan samenwerken met nieuwe technologieën waarbij de ROI (Rendement op de investering) goed in het oog wordt gehouden zullen de winnaars van de toekomst zijn. Doordat je efficiëntie, kwaliteit en snelheid aanbrengt in je werkzaamheden kun je tevens maximaal inzetten op de Candidate Experience.

Er wordt vaak gezegd dat er door robotisering honderden banen verloren gaan, dit zal zo'n vaart niet lopen maar vrijwel elke baan zal in meer of mindere mate veranderen door kunstmatige intelligentie, automatisering en robotisering, hou hier rekening mee en laat het je niet overkomen. Als recruiter zit je bovenop het vuur en je zal als eerste geconfronteerd worden met deze veranderingen. Blijf bij de les en zorg dat technologie voor jou gaat werken in plaats dat technologie jouw werkzaamheden gaat bepalen of in het ergste geval overneemt.

Interessante ontwikkelingen: Google HireGoogle for Jobs, 8vance, Blitz

 

Echte verandering draait om urgentie!

Van baan veranderen of een vacature uitzetten doe je alleen als het urgentie hoog is. Regeren is vooruitzien, voorkom urgentie of vul deze direct in.

Read More
Een conflict op het werk hoort er bij

Veel mensen dromen van een wereld zonder conflicten, hou er maar rekening dat ook jij met wrijving  en onrecht te maken krijgt. Een conflict op het werk komt vaker voor dan je denkt.

Read More
Wat is elektrotechniek

Wat is Elektrotechniek Elektrotechniek is een technisch vakgebied wat zich bezighoudt met de toepassing, ontwerp en installatie van elektrotechnische installaties in gebouwen, apparatuur, industrie, opwekking, meet en regeltechniek en telecommunicatie.

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram