Kunstmatige Intelligentie, Robotisering en Recruitment

Robotisering is niet iets voor de toekomst, onderdelen van kunstmatige intelligentie hebben allang hun intrede gemaakt in recruitment land!!

Als recruiters de illusie hebben dat ze alles nog steeds zelf doen zitten ze ook op het moment van dit schrijven (2017) er al behoorlijk naast. Google, Indeed, Facebook en LinkedIn hebben zich allang aangepast aan jouw dagelijkse zoektochten naar talent. Jij krijgt dat te zien waarvan deze instanties met kunstmatige intelligentie of in ieder geval logaritmes denken te weten waar jij naar op zoek bent. Waarschuwing, pas op voor de bubbel, anders zal je nooit meer een creatieve match kunnen maken. Zoek eens met DuckDuckGo of incognito op Google en je resultaten zullen serieus anders zijn. En dan heb je ook nog CRM / ATS systemen die het je 'makkelijker' maken. Makkelijker staat hier tussen haakjes want mijn visie is dat je niet ABC moet denken en doen als je een goede match wilt maken, een goede match breng je tot stand door tussen de regels door te zoeken en te denken in mogelijkheden.

Bewust zijn van alle kunstmatige intelligentie geeft de grootste voorsprong

Als recruiter moet je aan het roer staan van het recruitment proces en goed op de hoogte zijn van de technologische ontwikkelingen. Zodra de technologie jouw werving en selectie proces gaat bepalen ben je overbodig. Hoe ziet onze wereld er uit als de digitale assistenten Siri (Apple), Cortana (Microsoft), Google now en M van Facebook antwoord gaan geven op de vraag 'ik zoek werk als Elektrotechnisch Projectleider in de omgeving van Amsterdam??'

Recruitment en AI

Recruitment en automatisering zullen steeds meer samen gaan werken. Toepassingen van vergaande robotisering kunnen ingezet worden met kostenbesparing als uitgangspunt alleen mijn mening is dat je het hiermee niet gaat redden. De recruiters die intensief gaan samenwerken met nieuwe technologieën waarbij de ROI (Rendement op de investering) goed in het oog wordt gehouden zullen de winnaars van de toekomst zijn. Doordat je efficiëntie, kwaliteit en snelheid aanbrengt in je werkzaamheden kun je tevens maximaal inzetten op de Candidate Experience.

Er wordt vaak gezegd dat er door robotisering honderden banen verloren gaan, dit zal zo'n vaart niet lopen maar vrijwel elke baan zal in meer of mindere mate veranderen door kunstmatige intelligentie, automatisering en robotisering, hou hier rekening mee en laat het je niet overkomen. Als recruiter zit je bovenop het vuur en je zal als eerste geconfronteerd worden met deze veranderingen. Blijf bij de les en zorg dat technologie voor jou gaat werken in plaats dat technologie jouw werkzaamheden gaat bepalen of in het ergste geval overneemt.

Artikel over ChatGPT en het schrijven van een vacaturetekst.

Interessante ontwikkelingen: Google HireGoogle for Jobs, 8vance

 

Een curriculum vitae opstellen zonder werkervaring Een curriculum vitae opstellen zonder werkervaring

Je eerste sollicitatie zonder werkervaring na je studie en toch een knappe CV opstellen kan echt wel. Lees hier hoe je een volwaardige CV kan opstellen zonder concrete ervaring.

Read More
11 populaire vragen tijdens een sollicitatiegesprek 11 populaire vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Er zijn een aantal populaire vragen die je kan verwachten tijdens een sollicitatiegesprek. Hier geven wij 11 voorbeelden van vragen die de meeste recruiters wel zullen stellen.

Read More
Sollicitant komt niet opdagen op het sollicitatiegesprek? Sollicitant komt niet opdagen op het sollicitatiegesprek?

Het zal niet heel vaak voorkomen dat een sollicitant geen acte de présence geeft op een sollicitatiegesprek, maar hoe kan dit fenomeen voorkomen worden?

Read More

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu
× Stel je vraag Available from 09:00 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram