Gaaf bedrijf, geen vacature dus een open sollicitatie!!

Ga op zoek naar het bedrijf wat bij jouw past en niet naar die specifieke vacature. Bij een open sollicitatie heb jij de keuze dus ga opzoek naar de kernwaarden van een organisatie deze zijn vaak belangrijker dan de functieomschrijving.

Een open sollicitatie heeft eigenlijk alleen maar voordelen maar vraagt wel enige research. En hoe makkelijk is dat tegenwoordig met social media. De meeste vacatures worden nog steeds ingevuld zonder dat er een vacaturetekst openbaar wordt gemaakt. Netwerken en een eigen plan trekken kan doeltreffender zijn dan lange dagen achter vacaturebanken op zoek gaan naar die passende vacature.

De research voor je open sollicitatie doe je naar het soort bedrijf, product, locatie, arbeidsvoorwaarden, culturele fit en contactpersonen. Schroom niet als je online niet een juiste contactpersoon kan vinden, bel gewoon op en je zal bijna altijd een email adres krijgen en soms ook de naam van een contactpersoon.

De open sollicitatie

Ben je in bezit van al de wetenswaardigheden die jij belangrijk vindt dan komt de grootste uitdaging. Hoe ziet de opening er uit van mijn sollicitatiebrief.

Lees de AIDA blog, maar dan heb je nog geen attention want dat vraagt om creativiteit. Ontwijk in ieder geval de standaard openingen die zijn zo vervelend om te lezen en doe ook niet te opportunistisch. De tip: ga opzoek naar de kernwaarde van het bedrijf waar je solliciteert en laat deze terugkomen in je opening. Voorbeelden van kernwaarden kunnen bijvoorbeeld zijn: samen, duurzaam, innovatief, passie, ondernemend, autonoom en verbinden.

Uw visie is met passie en op een duurzame manier de verbindende factor te zijn in de luchtvaart. Mijn opleiding en passie liggen op het vlak waar uw organisatie zich in wil profileren. Met deze open sollicitatiebrief wil ik graag mijn motivatie toelichten om onderdeel uit te maken van............

Na deze opening kan je verder zoals je een reactie op een vacature zou schrijven. De inhoud van je CV is veel belangrijker dan de opening maar je moet er wel voor zorgen dat er verder gelezen wordt.

De kans is groot dat je een reactie terug krijgt op je open sollicitatie omdat er waarschijnlijk niet nog een paar 100 sollicitatie brieven per dag op de virtuele deurmat van dit bedrijf vallen. Vaak is dat wel het geval nadat er een vacature actief is uitgezet. De onderscheidende factor is dat jij je eigen plan trekt en dit kan alleen maar positief ontvangen worden. Als er echt geen vraag is dan is de kans groot dat je in ieder geval in een dossier wordt opgenomen en als eerste aan de beurt bent als er wel vacature vrij komt. Dat scheelt want dan hoeft die vacaturetekst niet uitgezet te worden.

Sollicitatiebrief in Sollicitatievideo uit...

Wat is de toegevoegde waarde van een sollicitatievideo als je geen een filmster wilt worden? Niet dat je er veel tegen kan doen als dit onderdeel is van jouw sollicitatie, maar denk hier eens over na.

Read More
Elektrotechnische vacature vinden zonder uitzendbureau!!

Online kun je bijna alleen nog maar een elektrotechnische vacature vinden via een vacaturebank of uitzendbureau, en jij wilt direct een vacature bij een werkgever!!

Read More
Jobhoppen wel of niet goed voor je carrière?

Jobhoppen en carrière maken kan op hetzelfde neerkomen, dit kan bij dezelfde werkgever en natuurlijk ook bij verschillende werkgevers. Belangrijk is dat je aantoonbaar elke keer een weloverwogen keuze gemaakt hebt.

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram