Engineer

Nieuwe baan via TeqJob Engineering

TeqJob gelooft dat het ondersteunen van een technisch professional naar een nieuwe baan efficiënter en slimmer kan, maar vooral menselijker. Wij kijken verder dan je CV en maken daarom graag kennis met jou. Dit kan live of in een Skype gesprek, overdag of ’s avonds, want wij begrijpen dat ook jouw tijd schaars is. Na een persoonlijke kennismaking kunnen we sneller ontdekken of er een match is met een vacature of bedrijf in ons netwerk. Kun jij je vinden in onze aanpak en past jouw profiel binnen de doelgroep Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of Industriële automatisering dan gaan wij op zoek naar een passende functie. Hoe relaxed is het dat jij gewoon aan het werk bent wetende dat wij voor jou op zoek zijn naar je nieuwe baan? Ontdek het. Laat je CV bij ons achter of reageer op een van onze vacatures.

Alleen vacatures direct bij de werkgever!

Wij ondersteunen jou in je carrière als electrical engineer / designer, mechanical engineer / designer, engineer Industriële automatisering / software engineer of als werkvoorbereider. Ons werkgebied is Amsterdam / Noord Holland. Richtingen: Elektrotechnische installaties, Werkvoorbereiding, Uitvoering, Projectmanagement, Engineering, Meet & Regeltechniek, Beveiligingsinstallaties, Industriële Automatisering en Werktuigbouwkunde. Wij bemiddelen alleen voor functies direct bij de werkgever met als uitgangspunt een vast dienstverband. Voor technisch specialisten op middenkader of hoger niveau hebben wij altijd mogelijkheden. Als wij niet direct een vacature voor jou hebben openstaan dan gaan wij voor jou opzoek!

Wat doet een Engineer?

De werkzaamheden van een engineer is het ontwerpen, 2D en 3D tekenen / modeleren (BIM), informatie verzamelen, projecten beheren en verbeterende. Hiernaast maakt je calculaties, berekeningen en vaak ben je betrokken bij de productie of in bedrijf stelling. Een engineer kan je in alle sectoren van de techniek tegenkomen. Softwareprogramma’s waar een engineer mee werkt zijn; Inventor, SolidWorks, AutoCad, Catia en/of AutoCad electrical. 

Je bent het aanspreekpunt voor de projectmanager en af en toe zal je werkzaamheden overnemen van de projectmanager. Het is ook een goede functie om door te groeien naar de functie van projectmanager. Een veel voorkomende functieomschrijving is dat je verantwoordelijk bent voor de ontwikkeling, vernieuwing, uitwerken en verbetering van een projecten. Het zwaartepunt van verantwoordelijkheden zal per bedrijf verschillen.

teqjob engineering onine vacatures

TeqJob Recruitment, hoe werken wij

Kop koffie (op afstand)

We maken graag kennis met jou, je wensen en behoeften. Dit kan op locatie of tijdens een Skype (telefoon) gesprek. Overdag of ’s avonds. Wij maken tijd wanneer het jou het beste uitkomt.

Functieprofiel opstellen

Word jij blij van ons en wij van jou dan start onze samenwerking met het het samen opstellen/ verbeteren van je CV. Een goed CV is het visitekaartje waarmee wij je kunnen aanbieden bij onze opdrachtgevers.

Aanbieden profiel

Hebben wij een goed beeld bij je wensen en behoeften dan brengen wij jou onder de aandacht bij bedrijven in ons netwerk. Natuurlijk houden we je tussentijds op de hoogte. Als er wederzijds interesse is dan ga je op sollicitatiegesprek bij onze opdrachtgever.

Aan de slag

Is er een match en wil jij en de opdrachtgever graag een overeenkomst met elkaar dan ondersteunen wij dit hele traject. Waar nodig regelen wij de administratieve zaken en kijken of alles juridisch goed in elkaar zit.

Persoonsgegevens

Wij gaan altijd vertrouwelijk om met jouw gegevens en bieden je alleen aan bij onze opdrachtgevers na overleg met jou. Zo kom je nooit in een vervelende situatie dat jezelf ergens gesolliciteerd hebt en dat wij dit proces verstoren. Als wij meer dan 2 jaar geen contact met elkaar gehad hebben dan verwijderen wij jouw gegevens uit ons bestand. Natuurlijk kan je dit ook altijd zelf aangegeven.

Wat zijn de competenties van een engineer

  • Technische kennis van jouw vakgebied, electrical, mechanical of automation
  • Probleemoplossend vermogen, analytisch denken, kritisch redeneren en creativiteit
  • Communicatieve vaardigheden, ideeën en bevindingen duidelijk en effectief over kunnen brengen
  • Teamwerk, goed kunnen samenwerken met klanten en andere technisch specialisten is noodzakelijk
  • Leervermogen, je moet bereid zijn om bij te blijven met nieuwe ontwikkelingen en voortdurend te blijven leren
  • Kwaliteitsbewustzijn, je bent op de hoogte van de normen en gestelde eisen en leeft deze na

Engineer of Ingenieur

Engineer of ingenieur, vaak is er geen verschil. Letterlijk staat het woord ingenieur gelijk aan de Engelse term engineer. Het zijn beide titels die gegeven worden aan technisch specialisten die zich bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten, processen, machines of installaties. Vaak wordt er wel aangenomen dat een ingenieur een opleiding afgerond heeft op minimaal hbo-niveau en dat is voor een engineer niet altijd vanzelfsprekend. Een service-engineer kan zijn werk doen met een mbo-opleiding. Na een aantal jaren werkervaring vervaagt het opleidingscriteria en zal kennis en ervaring steeds belangrijker worden.

Wat is het salaris van een engineer

Het gemiddelde salaris van een mechanical engineer op HBO-niveau, WO-niveau ligt rond de € 3.600 bruto per maand. Ben je net afgestudeerd op HBO niveau dan is het startsalaris ongeveer € 3.000 bruto per maand. Heb je 10 jaar ervaring en ontwikkel jij jezelf dan kan het salaris € 5.200 bruto per maand zijn.

Het salaris is sterk afhankelijk van de sector waar je in werkzaam bent en de vraag naar een specifieke functie. Op het moment is er veel vraag naar de functie van electrical engineer, dan zal je zien dat het salaris iets hoger ligt. De sector maakt ook veel uit, in de industrie wordt over het algemeen meer verdient dan in de installatietechniek. Wel is het zo dat in de installatietechniek vaan nog ADV dagen beschikbaar zijn.

salaris engineer iv

Wacht niet langer

Ben je overtuigt van onze aanpak en wil je dat wij voor jou aan de slag gaan om een passende baan te vinden binnen de sector mechanical, electrical of automation in de industrie of in de installatietechniek als engineer, werkvoorbereider of als projectmanager in Amsterdam of Noord-Holland? Laat je CV bij ons achter of reageer op een van onze vacatures. Wij nemen direct contact met je op.

Deel deze pagina 

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram