Slapend rijk worden kan maar er van dromen is makkelijker

Als het goed is dan wordt er op het internet veel gezocht naar slapend rijk worden dus is deze blog voor mij een goudmijn en het begin van mijn rijkdom.

Dat is in ieder geval mijn stelling, de persoon die jou gaat vertellen hoe je slapend rijk kan worden zal er zelf niet armer van worden. Dus ik kom er maar eerlijk voor uit deze keer is mijn blog een lokkertje met misschien toch wel een paar tips. De eerste heb ik je al gegeven, schrijf over hoe je slapend rijk kan worden en vraag hier geld voor. Tada stop met solliciteren en ga vervolgens lekker slapen.

Voor we verder gaan en om misverstanden te voorkomen eerst maar het een en ander definiëren:

  • Slapen, ik ga er respectievelijk vanuit dat deze term zonder uitleg eenduidig wordt geïnterpreteerd;
  • Rijkdom, dit is een stuk lastiger om te definiëren. In dit geval pak ik de definitie van WikipediaRijkdom is de perceptie van overvloed. Zo gedefinieerd is rijkdom het tegenovergestelde van de brede definitie van armoede.

En in het kader van deze blog komt je rijkdom (geld) uit een soort van Perpetuum mobile dus het blijft zonder enig energieverlies (arbeid) binnenstromen. Tja een beetje wankele definitie maar voor nu moeten we het er maar mee doen. Er wordt niet voor niets op Wikipedia gesproken over de perceptie.

Slapend geld maken kan je het beste doen met geld

Wanneer kan je in de westerse wereld stoppen met werken? Als je 25x je jaaruitgave cash beschikbaar hebt dan zit je redelijk in de buurt. Maak er 30x van en je bent safe voor de komende jaren. Klein rekensommetje: een heel goed inkomen betekent € 4000,- netto per maand x 12 x 30 en dan kom je uit rond de 1,5 miljoen euro. En dan moet je geen gekke dingen gaan doen.

Echter hebben we het over slapend rijk worden en dat betekend niet dat je aan de veilige kant zit maar dat het geld binnen blijft stromen. Dan zal je moeten gaan investeren met je beschikbare rijkdom en als je dat goed doet kan je pas echt een lekker dutje doen.

Dan komt er een ander lastig element om de hoek kijken, investeren betekend risico lopen. En helaas bestaat dat kippetje met die gouden eieren echt niet. Een rendement maken van boven de 4% betekend eigenlijk direct dat je een te groot risico loopt om al je beschikbare centjes te verliezen. Veilig investeren betekend dat het geld wat je nodig hebt om te leven (op jouw levensstandaard) voorzichtig gaat beleggen en daarnaast af een toe een klein uitstapje naar een belegging die ietsje meer risico met zich meebrengt. En het is logisch dat je dan niet te vaak aan de verliezende kant moet zitten want dan kan je weer opnieuw beginnen. Kortom wil je af en toe een beetje gek doen ga er dan maar vanuit dat een direct besteedbaar bedrag van tussen de 3 en 4 miljoen euro nodig is om slapend je vermogen te laten groeien. Ik heb nooit gezegd dat het heel makkelijk is, en over geluk vs geld gesproken met geld creëer je alleen maar een vorm van vrijheid, geluk zal ergens anders vandaan moeten komen. Slaap lekker 😉

Industriële Automatisering Industriële Automatisering

Wat is Industriële Automatisering Industriële automatisering is het automatiseren van processen om de productie-, logistieke processen, diensten en leefruimtes (gebouwbeheersystemen) te optimaliseren. Overal om ons heen wordt er gebruik gemaakt van industriële automatisering alleen is dat vaak al zo gewoon dat wij dit niet meer in de gaten hebben. Het belang van automatisering is enorm […]

Read More
Schrijf een goede professionele Out of Office reply Schrijf een goede professionele Out of Office reply

Bijna vakantie en dan gaan we elkaar weer massaal bestoken met Out of Office replies. Hoe stel je deze professioneel Out of Office reply op?

Read More
Elektrotechnische vacature vinden zonder uitzendbureau!! Elektrotechnische vacature vinden zonder uitzendbureau!!

Online kun je bijna alleen nog maar een elektrotechnische vacature vinden via een vacaturebank of uitzendbureau, en jij wilt direct een vacature bij een werkgever!!

Read More

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram