Checklist voorbereiding op een motivatiebrief

Eindelijk de vacature van je leven gevonden, dan laat je nu alles los en focus jij je op je motivatiebrief! Hiermee ga jij het verschil maken ten opzichte van andere sollicitanten.

Voorbereiding is het halve werk, dit geldt ook voor het schrijven van een sollicitatiebrief. Deze moet natuurlijk een pakkende inhoud hebben die origineel is en ook de behoefte creëert om jouw CV er bij te pakken. Lees hierbij ook het stukje over AIDA. Uiteindelijk moet dat stukje tekst de lezer zover krijgen dat je doorgaat naar de volgende ronde. Er hangt dus nog wel wat van af van jouw motivatiebrief. Wordt je al zenuwachtig.....

> Doe research naar de functie,

Klinkt logisch echter functiebenamingen kunnen bij bedrijf A en bedrijf B echte verschillende inhoud hebben. Welke inhoud blijkt vaak pas achteraf dus lees je goed in wat je mogelijk kan verwachten. Kijk eventueel via Linkedin of er medewerkers binnen het bedrijf waar je gaat solliciteren vergelijkbare functies hebben. Dan kan je hier op inspelen in je motivatiebrief.

> Doe research naar het bedrijf,

Visie, missie, strategie, kernwaarde, structuur en waarin onderscheidt het bedrijf waar de vacature openstaat zich ten opzichte van hun concurrentie? Kom je belangrijke zaken tegen die jouw bijzonder aanspreken, schrijf deze op en hou ze erbij als je toe bent aan het schrijven van je sollicitatiebrief.

> Doe research naar de contactpersonen die in de vacature vermeld staan,

Toets de namen van de contactpersonen eens in op Google, Linkedin en overige Social media. Tip, maak een apart account aan als je op dit moment nog anoniem wilt blijven. Aan de andere kant is de kans groot dat als je onder je eigen naam op Linkedin gaat kijken bij de contactpersonen zij jouw naam al een keer voorbij hebben zien voordat je gaat reageren (met dank aan Linkedin). Hoe meer je weet des te meer kan je jouw motivatiebrief naar de lezer toe schrijven.

> Doe research naar jezelf,

Motivatiebrief in concept

Als je een concepttekst klaar hebt liggen ga dan eens op de stoel van de lezer zitten en vraag jezelf af of jij actie zou ondernemen op de brief?

> Neem voor het opstellen van een motivatiebrief van te voren al een keer telefonisch contact op met het bedrijf,

Er blijft altijd wel een onduidelijkheid over als je de vacature gelezen hebt. Schroom niet om na te vragen hoe je de onduidelijkheid moet interpreteren. Zorg wel dat je vraag enig fundament heeft, het mag niet verkeerd overkomen. Het is altijd een voordeel als je naam reeds bekend is bij de contactpersoon. Deze zal bij het lezen van jouw sollicitatiebrief vaak refereren naar dat moment en dan heb je ook weer een klein streepje voor.

Heb je deze checklist voor het schrijven van je motivatiebrief doorgenomen dan zal je zien dat het schrijven een stuk makkelijker zal gaan! Succes

Checklist voorbereiding op een motivatiebrief

Eindelijk de vacature van je leven gevonden, dan laat je nu alles los en focus jij je op je motivatiebrief! Hiermee ga jij het verschil maken ten opzichte van andere sollicitanten. Voorbereiding is het halve werk, dit geldt ook voor het schrijven van een sollicitatiebrief. Deze moet natuurlijk een pakkende inhoud hebben die origineel is […]

Read More
Sollicitant komt niet opdagen op het sollicitatiegesprek?

Het zal niet heel vaak voorkomen dat een sollicitant geen acte de présence geeft op een sollicitatiegesprek, maar hoe kan dit fenomeen voorkomen worden?

Read More
Wat is meet en regeltechniek

Wat is meet en regeltechniek Meet en regeltechniek is een systeem waarbij dynamische processen aangestuurd worden (regeltechniek) en door een terugkoppeling (meet) bijgestuurd worden om het gewenste resultaat te realiseren. De meting wordt vergeleken met een vooraf bepaalde waarde en bijgestuurd om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Read More

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram