Google hire, neemt Google alle ATS systemen over?

Google hire zal het lucratieve internethoekje van recruitment gaan betreden. Dit doen ze met online software (ATS) waarmee de werkgever direct zelf op zoek kan gaan naar elektrotechnische talenten.

Wat betekend ATS?

ATS is de afkorting voor Applicant tracking systeem, in het Nederlands kun je dit vertalen als kandidaat volg software. Deze software wordt gebruikt bij recruitment om kandidaten te volgen, vinden, screenen, beheren. Eigenlijk een CRM (Customer Relationship Management) pakket maar dan voor kandidaten en opdrachtgevers. Voorbeelden hiervan zijn; BullhornCarerix, Recruiter XL en Otys

Werkzoekers en Werkgevers bij elkaar brengen is een lucratieve bezigheid. En hoe mooi is het als je alle gegevens van een werkzoekende al op je server hebt staan als multinational in de vorm van data. Dan ga je deze data beschikbaar stellen aan de 'betalende' werkgever en klaar is je business model. Linkedin, Bullhorn en Taleo zijn hierin veruit de grootste maar nu komt een nog grotere speler om de hoek kijken; Google in de vorm van Google Hire

Google is natuurlijk de Mount Everest onder de beschikbare data bergen die het internet dit soort bedrijven kunnen bieden. Nou is de data misschien nog niet heel relevant maar het bedrijf wat deze data het beste kan koppelen is de echte King of data. En ondertussen zijn al onze profielen wel in kaart gebracht, met zaken waar wij zelf nog niet eens het bestaan van afweten. Deze conglomeraten zijn met hun kennis ondertussen verder dan wat wij zelf weten over onszelf...... Best eng maar zo is het ondertussen wel en dit proces zal nog veel verder gaan.

Google Hire heeft de meest beschikbare data

Hoe Google Hire de H van hun Alphabet exact in de markt gaat zetten is nog niet helemaal duidelijk, het project zit duidelijk nog in de testfase. Dit project is overigens voortgekomen uit een overname van de startup Bebop, waar Google naar zeggen $380.000.000,00 voor betaald heeft. Een onwaarschijnlijke verzameling nullen dus ergens zal Google hier grote potentie in zien en toch ook wel wat voor terug willen ontvangen.

Afhankelijk van de weg die wat Google Hire in gaat slaan zal het een concurrent worden voor Linkedin en andere ATS software. De meest waarschijnlijke optie is dat ze werkgevers laten betalen voor de data en dat werkzoekende een profiel moeten aanmaken om beschikbaar te zijn voor de betalende werkgevers. Dan heeft Google eindelijk een volwassen Sociaal platform en een extra bron van inkomsten. De tijd zal het leren.

8 augustus 2017, Google Hire is online beschikbaar in Amerika

Ga op Sollicitatiegesprek met je teenslippers aan

Teenslippers op kantoor, of andere iets te casual, zelfs eigenlijk meer strandkleding is over het algemeen not done in een kantooromgeving. Voor je carrière is de juiste kleding dragen best belangrijk.

Read More
Elektrotechnische vacature vinden zonder uitzendbureau!!

Online kun je bijna alleen nog maar een elektrotechnische vacature vinden via een vacaturebank of uitzendbureau, en jij wilt direct een vacature bij een werkgever!!

Read More
Top 10 containerbegrippen in cv's en vacatures

Containerbegrippen toepassen in online profielen, vacatureteksten en curriculum vitae is een nationale sport aan het worden. Dit is niet erg alleen weet je niet wat er bedoelt wordt.

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram