Functieomschrijving Software Engineer

Functieomschrijving Software Engineer

Als software engineer ben je verantwoordelijk voor het beheer en het schrijven van nieuwe besturingen voor machines. Robotisering of automatisering zijn naast mechanical- en electrical engineering de belangrijkste aspecten bij de ontwikkeling van nieuwe machines. Anders dan het schrijven van een desktop applicatie word hierbij de software gebruikt voor het automatiseren van industriële processen. Programmeren doe je in C++, Siemens S7, SCADA, HMI.

Werkzaamheden

Je doet technisch onderzoek en werkt veel samen met andere disciplines binnen en buiten de organisatie. Je bent betrokken bij het ontwerp en hiervoor doe je onderzoek naar de mogelijkheden en onmogelijkheden en je denkt na over de toegepaste apparatuur en de planning van de uitvoering van het project. Meer specifieke werkzaamheden zijn: het uitvoeren van haalbaarheidsstudies, advisering, financiële aspecten doorrekenen en ontwerpvoorstellen doen. Vaak is de functie gecombineerd met het electrical / elektrotechnische ontwerp van het project. Enige kennis van mechanica is een goede toegevoegde waarde.

Opleiding tot software engineer

Er is een groot aanbod op Hbo-niveau in de richting van informatica, industriële automatisering of elektrotechniek. Al deze opleidingen kunnen de basis zijn voor de functie van Software Engineer in de industrie of machinebouw. Hierbij is het belangrijk waar jouw interesse naar uitgaat.

Belangrijke competenties voor een automation engineer zijn:

  • Communicatief en een teamplayer
  • Creatief en oplossingsgericht
  • Oog voor detail en een goed analytisch vermogen

TeqJob overzicht Vacatures in de Industriële automatisering

Salaris Software engineer

Verglijkbaar met elke engineer op Hbo-niveau is het startsalaris rond de €3000,- bruto per maand. Na een paar jaar ervaring al engineer in de industriële automatisering is het salaris sterk afhankelijk van de sector waar je in werkzaam bent. Het salaris kan oplopen tot ruim €5000,- bruto per maand. Als de functie een internationaal karakter heeft dan komen hier nog andere vergoedingen bij.

Een salarisonderhandeling kun je maar beter goed doen! Een salarisonderhandeling kun je maar beter goed doen!

Een salarisonderhandeling doe je niet elk jaar dus doe dit goed en met de juiste argumenten. Een goede voorbereiding gaat je veel opleveren en als je goed werk doet moet er ergens ruimte zijn voor verhoging of verruiming.

Read More
Met plezier naar je werk gaan wat is daar voor nodig? Met plezier naar je werk gaan wat is daar voor nodig?

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken. Simpel toch... Alleen waar moet een werkplek dan aan voldoen voor een beetje plezier en waar zijn wij naar opzoek?

Read More
Wat is een engineer Wat is een engineer

Wat is een Engineer? Een Engineer is een technisch specialist die in de technische sector constructies, apparaten, machines, installaties en processen ontwerpt, technische oplossingen bedenkt en ontwikkelt.

Read More

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram