Technicus E&I

Functieomschrijving Technicus E&I

Als Technicus E&I ben je werkzaam als specialist in elektrotechnische apparatuur, installaties en systemen. Deze functie kom je voornamelijk tegen in de industrie en kan gerelateerd zijn aan gebouw gebonden elektrotechnisch installaties of meet & regelsystemen.

Technicus E&I heeft volgens TeqJob de volgende betekenis:

  • Technicus → dit is een technisch specialist op minimaal MBO niveau maar HBO / WO sluit vaak beter aan;
  • E&I → Electrical & Instrumentation, dus de technicus is specialist op elektrotechnisch en instrumentatie gebied.

De specificatie is in dit geval nodig omdat E&I ook gebruikt kan worden voor Environment & Infrastructure.

Je kan ingezet worden op nieuwbouwprojecten en op service en onderhoud, combinaties zijn ook mogelijk. Zoals eerder aangegeven zal deze titel voornamelijk gebruikt worden in de industrie. Dit kan je verder onderverdelen in beveiligings-, meet & regel-, proces-, toegangscontrole installaties. Als elektrotechnisch specialist zal je niet snel de installaties zelf aanleggen. Jij zal veel kennis hebben van een specifiek product en kan ook ingezet worden bij het in bedrijf stellen of bij storingen.

Een Technicus E&I is een specialist

Als specialist op het gebied van elektrotechniek in combinatie met instrumentatie zal je vaak specifieke opleidingen en cursussen volgen om je kennis update te houden. Ontwikkelingen zullen elkaar snel opvolgen en je moet echt bevlogen zijn met de werkzaamheden die je verricht. In deze functie bestaat de mogelijkheid dat je internationaal ingezet wordt.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en de complexiteit van de werkzaamheden, grofweg ligt dit tussen de € 2100,00 en de € 4500,00 bruto per maand.

Technicus e en i functieomschrijving

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Lerend
  • Zelfstandig
  • Innovatief
  • Initiatiefrijk
  • Communicatief

Disciplines waar deze functie in uitgevoerd kan worden binnen de energietechniek zijn: Industriële Automatisering, installatietechniek, productie, procestechniek, elektrotechniek, elektronica, meet & regeltechniek en machinebouw.

In deze functie zal je vaak op locatie werken en bij grote projecten is mogelijk dat je overnacht in een hotel. Je werkt vaak alleen en zal communicatief vaardig moeten zijn indien je afhankelijk bent van anderen. Hou er rekening mee dat veel communicatie in het Engels is, beheers je meerdere talen dan zal dit in deze functie van grote toegevoegde waarde zijn.

Vanuit deze functie is het goed mogelijk om verder door te groeien. De marktpositie voor een Technicus E&I is zeer positief en de komende jaren zal de vraag naar deze functie alleen maar toenemen.

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram