Project manager

Functieomschrijving Projectmanager Elektrotechniek

Een Projectmanager binnen de elektrotechniek / industriële automatisering of projectmanager e&i is eindverantwoordelijk voor één of meerdere projecten in zijn vakgebied. Praktijkervaring is de belangrijkste eigenschap omdat je op basis hiervan beslissingen kan nemen die ten goede komen van de stakeholders op het project. Je moet altijd alle betrokken partijen aan boord zien te houden met als doel het volgens plan afronden en opleveren van het project. Hou er rekening mee dat er vaak politiek gespeeld wordt en dat jij alles op de juiste waarde moet inschatten.

Het werk- en denkniveau is tenminste HBO richting elektrotechniek, industriële automatisering of een andere richting binnen de energietechniek. Deze technische kennis en vaardigheden zijn gekoppeld aan een praktische doelgerichte instelling.

Naast een gedegen kennis van techniek, management, financiën moet je ook beschikken over een gezonde dosis commerciële vaardigheden. Omdat je vaak met beslissers die de beschikking hebben over financiële budgetten beschikken. Met deze contacten kun jij op niveau schakelen en kansen omzetten in inkomsten voor het bedrijf waar je voor werkt.

Een Projectmanager is ondernemend en kijkt voorruit

Om een project goed en binnen de gestelde marges succesvol af te ronden ga je vaak en met alle betrokken partijen in overleg. Je legt samen met de andere discipline managers de planningen naast elkaar en zorgt dat deze goed op elkaar aansluiten. Praten, overleggen, feedback geven, rapportages opstellen, plannen, motiveren en jouw doelstellingen veilig stellen zijn allemaal essentiële onderdelen voor de functie van Projectmanager.

Het salaris is afhankelijk van de complexiteit, waarde van de projecten, jouw kennis en jouw kennis / ervaring grofweg tussen de € 3100,00 en de € 7500,00 bruto per maand. Een bonus is mogelijk in de functie van projectmanager.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Ondernemend
  • Overzicht hebben
  • Cijfermatig
  • Onderhandelen
  • Communicatief

Disciplines waar deze functie in uitgevoerd kan worden binnen de energietechniek zijn: beveiligingen, installatietechniek, productie, procestechniek, elektrotechniek, elektronica, meet & regeltechniek en machinebouw. Kijk voor onze projectmanagement vacatures op TeqJob Management vacatures

Je bent in de rol als Projectmanager niet bang om beslissingen te nemen, ook als deze minder leuk zijn. Hou er rekening mee dat je zelfstandig beslissingen moet nemen en dat er niet altijd eerst overleg gevoerd kan worden. Omdat je vaak afhankelijk bent van anderen zal je groter moeten denken dan je eigen mogelijkheden waar je direct invloed op hebt. Je bent technisch gedreven en beschikt over voldoende management kwaliteiten. Vanuit deze functie is het goed mogelijk om verder door te groeien. De marktpositie voor een Projectmanager is zeer positief en de komende jaren zal de vraag naar deze functie alleen maar toenemen.

Projectmanagement methodieken

Om projecten goed te managen zijn er diverse modellen toe te passen. Veel gebruikte managementmodellen zijn:

  • PMI, Project Management Professional komt voort uit de bouwindustrie
  • IPMA, International Project Management Association
  • PRINCE2, Projects in Controlled Environments wordt veel gebruikt in ICT projecten

Agile of SCRUM zijn niet echt projectmanagement methodieken maar wordt vaak toegepast binnen de bovenstaande methodieken om de structuur iets flexibeler te houden.

Man Projectmanagement Methodieken

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram