Elektromonteur Industrie

Functieomschrijving Elektromonteur Industrie

Als Elektromonteur Industrie is je werkgebied het aanleggen en onderhouden van industriële elektronische installaties op diverse projecten. Afhankelijk van de opleiding, kennis en ervaring werk jij bijvoorbeeld aan motoren, besturingen en meet- en regelinstallaties.

Een Elektromonteur Industrie weet hoe hij een werkvergunning moet aanvragen

Het vertalen van tekeningen naar de uitvoering en met behulp van de beschikbare informatie storingen oplossen is een belangrijk aspect van deze functie. Het grote verschil met andere functies in de elektrotechniek kom je in aanraking met hoge vermogens, vermogenselektronica, kabelpersen en verschillende soorten elektromotoren. De omgevingen waar je werkt zijn niet altijd even schoon en regelmatig zal je te maken krijgen met lokale veiligheidsmaatregelen. Deze zijn extra streng als je in de petrochemische industrie ingezet wordt.

Als Elektromonteur Industrie ben je vaak een specialist en je collega’s zullen met hun eigen specialisatie in dezelfde sector werkzaam zijn. Waar nodig ga je in overleg met andere technisch specialisten.

Het salaris is afhankelijk van de complexiteit van de werkzaamheden, jouw kennis en ervaring, grofweg ligt dit tussen de € 1600,00 en de € 3200,00 bruto per maand.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Veiligheid
  • Accuratesse
  • Teamspeler
  • Oplossend vermogen
  • Communicatief

Disciplines waar je in de functie van Elektromonteur Industrie mee in aanraking komt zijn: object-, brandbeveiligingen, installatietechniek, krachtstroom, stuurstroom, elektromotoren, meet & regeltechniek en af en toe mechanische werkzaamheden. Waar nodig zal je mechanische modificaties moeten aanbrengen om de situatie aan te passen aan bijvoorbeeld een nieuwe module. In de Industrie is alles vaak groot en veel, er worden vaak honderden meters aan kabels verwerkt in een installatie.

Je bent in de rol als Elektromonteur Industrie vaak op jezelf aangewezen dus moet je een groot oplossend vermogen hebben. Je bent in het bezit van minimaal een MBO diploma niveau 3 maar niveau 4 heeft de voorkeur in de richting mechatronica, installatietechniek of energietechniek. Hou er rekening mee dat de projecten niet altijd om de hoek zijn en dat er vaak veel kilometers gemaakt moeten worden om op locatie te komen. De veiligheidsnormen liggen in de industrie vaak nog iets hoger als in bijvoorbeeld de woningbouw.

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram