E-Plan Engineer

Functieomschrijving E-Plan Engineer

In de functie van Eplan Engineer of Electrical Engineer werk je projecten ten behoeve van alle voorkomende elektrotechnische installaties uit, zowel laagspanning- als zwakstroominstallaties en (gedeeltelijk) procesinstallaties. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerp en weet de informatie uit de aangeleverde projectdocumenten te verwerken tot een Eplan project. Deze functie vraagt een opleidingsniveau van minimaal MTS niveau 4 in de mechatronica, installatietechniek of energietechniek.

Een Eplan Engineer kan efficiënt ontwerpen

Eplan is een elektrisch engineerings- en tekenplatform dat meerdere disciplines binnen de energietechniek bij elkaar weet te brengen. Eplan is goed te integreren met andere software wat de samenwerking met bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, mechanical engineering mogelijk maakt. Dit verbetert de totale doorlooptijd van de engineering en verkleint een mogelijke foutmarge.

Als Eplan Engineer ben je verantwoordelijk voor het uitvoeringsgereed maken van elektrotechnische projecten, het uitwerken van besturingstekeningen, het inschatten of het project praktisch functioneel uitgevoerd kan worden en het signaleren van onvolkomenheden in de aangeleverde informatie. Je werkt nauw samen met de projectleiding en de uitvoerende partijen en waar nodig zal je projecten herzien en aanpassen aan de praktijk.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Lerend
  • Zelfstandig
  • Innovatief
  • Nauwkeurig
  • Communicatief vaardig
  • Overzicht

In deze functie werk je op een vaste locatie en af en toe op de projecten aanwezig zijn. Overleg met je collega’s is een belangrijk aspect en omdat het werk een hoge nauwkeurigheid en eenduidigheid vraagt is er weinig ruimte voor creativiteit. Hou er rekening mee dat veel beschikbare informatie in het technisch Engels is. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is gewenst in de functie van Eplan Engineer.

De marktpositie voor een Eplan Engineer / Electrical Engineer is goed en de komende jaren zal de vraag naar deze functie toenemen. Wil je meeliften op de vraag naar deze functie zal je wel continu moeten blijven leren en je nieuwe aspecten van het vak eigen moeten maken.

Verschil tussen AutoCad Electrical en Eplan

Eplan is vrijwel hetzelfde als AutoCad electrical / ACADe, ontwerp software voor elektrotechnische installaties. Eplan is relatief nieuwe software en vanaf het begin ontworpen voor electrical engineering. AutoCad is in het begin opgezet vanuit de vakgebieden mechanical en civil. Over het algemeen is ACADe beter toepasbaar en te combineren met grote utiliteitsprojecten. Eplan wordt vaker toegepast in de machinebouw, paneelbouw en ontwerpen van besturingskasten.

Salaris E-Plan Engineer

Het gemiddelde salaris van een Eplan Engineer op Hbo-niveau ligt rond de € 4.100 bruto per maand. Ben je net afgestudeerd op HBO niveau dan is het startsalaris ongeveer € 3000 bruto per maand. Heb je 10 jaar ervaring dan zal het salaris ongeveer € 4.800 bruto per maand zijn.

het salaris van een eplan engineer

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram