E-Plan Engineer

Functieomschrijving E-Plan Engineer

In de functie van Eplan Engineer of Electrical Engineer werk je projecten ten behoeve van alle voorkomende elektrotechnische installaties uit, zowel laagspanning- als zwakstroominstallaties en (gedeeltelijk) procesinstallaties. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerp en weet de informatie uit de aangeleverde projectdocumenten te verwerken tot een Eplan project. Deze functie vraagt een opleidingsniveau van minimaal MTS niveau 4 in de mechatronica, installatietechniek of energietechniek.

Een Eplan Engineer kan efficiënt ontwerpen

Eplan is een elektrisch engineerings- en tekenplatform dat meerdere disciplines binnen de energietechniek bij elkaar weet te brengen. Eplan is goed te verenigen met andere software wat de samensmelting met bijvoorbeeld werktuigbouwkunde mogelijk maakt. Dit verbetert de totale doorlooptijd van de engineering en verkleint een mogelijke foutmarge.

Werkzaamheden van een Eplan Engineer zijn o.a. het uitvoeringsgereed maken van elektrotechnische projecten, het uitwerken van besturingstekeningen, een inschatting maken of het project praktisch functioneel uitgevoerd kan worden en het signaleren van onvolkomenheden in de aangeleverde informatie. En je zal nauw samenwerken met de projectleiding en de uitvoerende partijen en waar nodig zal je projecten herzien en aanpassen aan de praktijk.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Lerend
  • Zelfstandig
  • Innovatief
  • Nauwkeurig
  • Communicatief vaardig
  • Overzicht

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en de complexiteit van de werkzaamheden, grofweg ligt dit tussen de € 1800,00 en de € 4200,00 bruto per maand.

In deze functie werk je op een vaste locatie en af en toe op de projecten aanwezig zijn. Overleg met je collega’s is een belangrijk aspect en omdat het werk een hoge nauwkeurigheid en eenduidigheid vraagt is er weinig ruimte voor creativiteit. Hou er rekening mee dat veel beschikbare informatie in het technisch Engels is. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is gewenst in de functie van Eplan Engineer.

De marktpositie voor een Eplan Engineer is goed en de komende jaren zal de vraag naar deze functie toenemen. Wil je meeliften op de vraag naar deze functie zal je wel continu moeten blijven leren en je nieuwe aspecten van het vak eigen moeten maken.

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram