Wat betekent de afkorting PV techniek

Wat betekent de afkorting PV techniek?

PV komt uit de Engelse taal, Photo Voltaïsch in het Nederlands vertaalt foto voltaïsch. De term PV techniek of PV installaties zie je terugkomen in de zonne-energie installaties. Bijvoorbeeld in de vorm van PV engineer ofwel de technisch specialist die de elektrotechnische installatie ontwerpt voor de aansluiting van de zonnepanelen op het openbare net of een autonome installatie.

PV techniek en zonne-energie

De term "fotovoltaïsch" komt van een Grieks woord (φώς) licht, en de naam van de Italiaanse natuurkundige Volta, naar wie de eenheid Volt is genoemd. Het betekent letterlijk van licht en elektriciteit. In een zonnepaneel wordt licht omgezet in elektriciteit.

TeqJob overzicht actuele vacatures duurzame techniek

Eerste een stukje theorie elektrotechniek

Elektriciteit is in feite een stroom die je kan vergelijken met water die door een rivier stroomt. Een accu is dan een meer, opslag voor de elektriciteit. Verlichting zou je dan kunnen vergelijken met een waterrad wat in beweging wordt gezet door het water. Hoe harder het water stroomt hoe sneller het waterrad gaat draaien dus hoe sterker de stroom. Meer informatie over elektrotechniek.

Omgekeerd werkt dit met zonnepanelen hetzelfde, door het opvangen van licht gaat er in een zonnepaneel een stroompje lopen. Hoe meer zonlicht hoe groter de stroom.

Van een zonnepaneel naar een koffiezetapparaat

Zonnepanelen wekken een lage spanning op die omgezet moet worden in een spanning zoals die gebruikt wordt door een koffiezetapparaat. Dit gebeurt door een omvormer. Een omvormer zit tussen de zonnepanelen en de meterkast, aan een omvormer worden heel veel eisen gesteld en dit is dan ook een heel belangrijk onderdeel van de complete PV installatie. Naast dat een omvormer veilig moet zijn kan hij simpel uitgevoerd worden alleen het omzetten van de spanning tot heel complex waarbij je exact kunt zien via een app op je telefoon hoeveel energie er wordt opgewekt door de geplaatste zonnepanelen.

Wat doet een PV engineer

Een PV engineer gaat bepalen hoe de zonnepanelen zo efficiënt mogelijk geplaatst kunnen worden en afhankelijk van het budget welke zonnepanelen. Daarnaast zal hij bepalen hoe een zonnepanelen installatie opgenomen kan worden in de bestaande situatie. Er zijn diverse zonnepanelen verkrijgbaar en deze hebben allemaal een eigen rendement. Ook hier geldt hoe duurder hoe beter de elektriciteit opbrengst kan zijn maar het prijsverschil kan ook zitten in de constructie. Vervolgens wordt er een omvormer gekozen die geschikt is voor het aantal panelen en de wensen van de klant. Vacatures in de duurzame energietechniek

Als deze variabelen bekend zijn dan zal de PV engineer de elektrische installatie ontwerpen die nodig is om deze aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Eventueel wordt de installatie uitgebreid met accu's om elektriciteit op te slaan. Belangrijke van de hele installatie is het berekenen van alle rendementen. Hierbij is de huidige energieprijs een belangrijke factor als je het plaatsen van zonnepanelen vanuit een economisch oogpunt uitvoert. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het terugdringen van de CO2 uitstoot als uitgangspunt wordt genomen of dat iemand autonoom wil zijn in zijn energievoorziening.

Kijk voor meer informatie over Zonne-energie op wikipedia

Echte verandering draait om urgentie!

Van baan veranderen of een vacature uitzetten doe je alleen als het urgentie hoog is. Regeren is vooruitzien, voorkom urgentie of vul deze direct in.

Read More
Solliciteren en het gevaar van het reptielenbrein

Ons reptielenbrein is verantwoordelijk voor onze primaire reacties, verdedigen of vluchten. Als dit gedeelte beslissingen gaat nemen tijdens een sollicitatie gaat het niet goed.

Read More
Een conflict op het werk hoort er bij

Veel mensen dromen van een wereld zonder conflicten, hou er maar rekening dat ook jij met wrijving  en onrecht te maken krijgt. Een conflict op het werk komt vaker voor dan je denkt.

Read More

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram