Wat betekent de afkorting PV techniek

Wat betekent de afkorting PV techniek?

PV komt uit de Engelse taal, Photo Voltaïsch in het Nederlands vertaalt foto voltaïsch. De term PV techniek of PV installaties zie je terugkomen in de zonne-energie installaties. Bijvoorbeeld in de vorm van PV engineer ofwel de technisch specialist die de elektrotechnische installatie ontwerpt voor de aansluiting van de zonnepanelen op het openbare net of een autonome installatie.

PV techniek en zonne-energie

De term "fotovoltaïsch" komt van een Grieks woord (φώς) licht, en de naam van de Italiaanse natuurkundige Volta, naar wie de eenheid Volt is genoemd. Het betekent letterlijk van licht en elektriciteit. In een zonnepaneel wordt licht omgezet in elektriciteit.

ACTUELE VACATURES IN DE DUURZAME TECHNIEK 

Eerste een stukje theorie elektrotechniek

Elektriciteit is in feite een stroom die je kan vergelijken met water die door een rivier stroomt. Een accu is dan een meer, opslag voor de elektriciteit. Verlichting zou je dan kunnen vergelijken met een waterrad wat in beweging wordt gezet door het water. Hoe harder het water stroomt hoe sneller het waterrad gaat draaien dus hoe sterker de stroom. Meer informatie over elektrotechniek.

Omgekeerd werkt dit met zonnepanelen hetzelfde, door het opvangen van licht gaat er in een zonnepaneel een stroompje lopen. Hoe meer zonlicht hoe groter de stroom.

Van een zonnepaneel naar een koffiezetapparaat

Zonnepanelen wekken een lage spanning op die omgezet moet worden in een spanning zoals die gebruikt wordt door een koffiezetapparaat. Dit gebeurt door een omvormer. Een omvormer zit tussen de zonnepanelen en de meterkast, aan een omvormer worden heel veel eisen gesteld en dit is dan ook een heel belangrijk onderdeel van de complete PV installatie. Naast dat een omvormer veilig moet zijn kan hij simpel uitgevoerd worden alleen het omzetten van de spanning tot heel complex waarbij je exact kunt zien via een app op je telefoon hoeveel energie er wordt opgewekt door de geplaatste zonnepanelen.

Wat doet een PV engineer

Een PV engineer gaat bepalen hoe de zonnepanelen zo efficiënt mogelijk geplaatst kunnen worden en afhankelijk van het budget welke zonnepanelen. Daarnaast zal hij bepalen hoe een zonnepanelen installatie opgenomen kan worden in de bestaande situatie. Er zijn diverse zonnepanelen verkrijgbaar en deze hebben allemaal een eigen rendement. Ook hier geldt hoe duurder hoe beter de elektriciteit opbrengst kan zijn maar het prijsverschil kan ook zitten in de constructie. Vervolgens wordt er een omvormer gekozen die geschikt is voor het aantal panelen en de wensen van de klant.

Als deze variabelen bekend zijn dan zal de PV engineer de elektrische installatie ontwerpen die nodig is om deze aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Eventueel wordt de installatie uitgebreid met accu's om elektriciteit op te slaan. Belangrijke van de hele installatie is het berekenen van alle rendementen. Hierbij is de huidige energieprijs een belangrijke factor als je het plaatsen van zonnepanelen vanuit een economisch oogpunt uitvoert. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het terugdringen van de CO2 uitstoot als uitgangspunt wordt genomen of dat iemand autonoom wil zijn in zijn energievoorziening.

Kijk voor meer informatie over Zonne-energie op wikipedia

 

<<< TeqJob Vacatures Electrical Engineering >>>

Hoe vind je een nieuwe baan op LinkedIn

Ben je opzoek naar een nieuwe baan... zorg dan dat je gevonden wordt op LinkedIn en dit kan ook zonder dat je dit volledig openbaar maakt. Je wordt dan alleen gevonden door recruiters die een extra abonnement afgesloten hebben. Lees verder voor meer informatie...

Read More
Concentratie voor je sollicitatiebrief, doe een Pomodoro

De Pomodoro techniek kan jou helpen om je concentratie voor langere tijd vast te houden. Deze techniek is goed toepasbaar als je langere tijd je concentratie vast wilt houden.

Read More
Help.. ik ben gevonden door een recruiter

Veel vacatures komen nooit online te staan, veel recruiters gaan eerst opzoek via Social Media of in online CV databases. Zorg dat je vindbaar bent op de gewenste functie.

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram