Top 10 containerbegrippen in cv's en vacatures

Containerbegrippen toepassen in online profielen, vacatureteksten en curriculum vitae is een nationale sport aan het worden. Dit is niet erg alleen weet je niet wat er bedoeld wordt.

Dus een top 10 is wel een keer op zijn plaats dacht ik op navolging op mijn eerste blog die ik geschreven heb over de toepassing van buzzwoorden, holle begrippen of containerbegrippen. Daarbij ook direct de betekenis volgens encyclo.nl erbij gedaan.

#1 Professioneel, heel goed en vakkundig
#2 Strategisch, volgens een weloverwogen plan
#3 Verantwoordelijk, zorgen dat iets goed verloopt
#4 Creatief, (veel) voortbrengend
#5 Uitdaging, iets waardoor je iets doet of kunt dat je niet eerder deed of kon
#6 Enthousiast, geestdriftig
#7 Gemotiveerd, met de juiste instelling
#8 Gespecialiseerd, zich op een vak, onderdeel in het bijzonder toeleggen
#9 Flexibel, deskundige
#10 Proactief, als je iets doet voordat iets gebeurt

Geef bij het gebruik van een containerbegrip een voorbeeld

Het gebruik van een Buzzwoord is niet heel erg als er maar een toelichting gegeven wordt. Holle woorden hebben bijna geen betekenis zonder een toelichting. Ook ben ik maar even opzoek gegaan naar een definitie van het woordje containerbegrip; 'een begrip zonder scherp afgebakende betekenis waaraan de taalgebruiker zelf nader invulling kan geven en dat op veel verschillende toestanden, gebeurtenissen of zaken wordt toegepast'. Als bron de voor het gemak wederom gebruik gemaakt van encyclo.nl

Afbakenen is dus het toverwoord in deze, geef je toegepaste containerbegrip betekenis door een concreet voorbeeld en alles is in orde. De scherpe lezer heeft vervolgens geen vragen meer en weet nu wat je bedoelt met een buzzwoord. Elk woord wat je gebruikt in een vacaturetekst of een online profiel mag nooit vragen opleveren bij de lezer. Elke vraag is een deukje in het vertrouwen wat je wilt scheppen bij de lezer. Dus dit kan bij het teveel gebruiken van containerbegrippen afhaakmomentjes te weeg brengen. Terwijl je waarschijnlijk een stuk tekst te lezen geeft met als doel conversie. Lees je eigen tekst kritisch na en overweeg bij elk moment dat de tekst een vraag teweeg brengt of als een term op meerdere manieren invulling kan krijgen de tekst aan te passen.

Soms is dit niet heel leuk want dan blijkt dat het gebruikte holle begrip geen waarde heeft en je het beter kan overslaan, echter is dit beter dan een afhaakmoment tijdens het lezen.

Plaats je CV niet op een vacaturebank Plaats je CV niet op een vacaturebank

Disruption / disruptie slaat toe in de bankwereld, industrie en in het gebied van de arbeidsbemiddeling staat er de komende periode ook heel veel te gebeuren.

Read More
5 goede redenen om van baan te veranderen 5 goede redenen om van baan te veranderen

Hoe voel jij je als je wakker wordt voor een nieuwe werkdag? Goed of denk je pffff, we gaan weer naar de kermis waar ik voor betaald word? Dan wordt het tijd om eens om je heen te kijken en van baan te veranderen.

Read More
Met plezier naar je werk gaan wat is daar voor nodig? Met plezier naar je werk gaan wat is daar voor nodig?

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken. Simpel toch... Alleen waar moet een werkplek dan aan voldoen voor een beetje plezier en waar zijn wij naar opzoek?

Read More

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram