Technische vacature vinden via 'Google for jobs'

Volgens vele betekend Google for jobs het einde van Indeed, LinkedIn en andere op vacature gefinancierde en gebouwde websites. Wat betekend dit voor jou?

Als Google dit uitgerold heeft dan kun op hun reguliere website opzoek gaan naar passende vacatures. De meest relevante resultaten zullen als eerste getoond worden. Afhankelijk van jouw locatie en profiel zullen de resultaten persoon en geografisch specifiek zijn.

Dus de lokale bedrijven met passende technische of andere vacatures krijgen voorrang omdat deze resultaten voor jou relevanter zouden kunnen zijn dan generale waar ook ter wereld vacatures. Daarbij zullen de copy paste vacatures (Indeed) om eigen traffic te genereren door de mand vallen want Google signaleert het verschil en de eerst geplaatste unieke vacature krijgt voorrang. Dit is de tweede concrete stap van Google op de arbeidsmarkt de eerste was Google Hire (een ATS systeem)* en dit zou de nekslag worden voor de grote algemene vacaturebanken. Of niet........

Werkt werk vinden via Google?

Google weet gewoon heel veel van bedrijven en van werkzoekende en natuurlijk van al het andere op deze wereld. Meestal meer dan wij zelf vermoeden en willen weten, dit is nog niet heel erg totdat deze kennis actief ingezet gaat worden. Dan komt de wet persoonsgegevens om de hoek kijken en dan krijg je opeens een heel ander speelveld. In Amerika is dit domein reeds opgegeven en de vraag is hoe lang houden wij in Europa vol dat met deze gegevens niet geklooid mag worden. Op termijn zal dit een onhoudbare situatie zijn want deze kennis zit al in Google.

Dus als deze hobbel genomen is dan kan je in de zoekresultaten met behulp van de cookies die zich rond jouw internet gebruik zich op allerlei plekken genesteld hebben de 'technisch' beste match vinden op basis van een zoekopdracht. En dan zullen lokale resultaten waarschijnlijk preferent zijn dus krijgt een eigen vacaturesite van een lokaal bedrijf weer waarde.

Een voordeel voor de werkzoekende is dat Google streeft naar zo min mogelijk muisklikken. Minder muisklikken betekent dat het zoekresultaat relevant is en gemak dient de mens dus ga je vaker gebruik maken van Google, wat anders?

Wanneer deze functie naar Europa komt is dus een hele grote vraag, vooralsnog betreft het een pilot in de US. Meer informatie kun je vinden op de webmasters Googleblog

 

*ATS Systeem: Applicant Tracking System ook wel Sollicitanten volg Systeem genoemd. Deze software wordt gebruikt in de werving en selectie van kandidaten om de stappen die gemaakt worden inzichtelijk te maken.

Elektrotechniek, Veiligheid, VCA en NEN normen

Het nadeel van een elektrische stroom is dat je deze in principe niet ziet. Dus veiligheid, normeringen, certificering en elektrotechniek zijn ondertussen zaken die wij niet meer los van elkaar kunnen zien.

Read More
Sollicitant komt niet opdagen op het sollicitatiegesprek?

Het zal niet heel vaak voorkomen dat een sollicitant geen acte de présence geeft op een sollicitatiegesprek, maar hoe kan dit fenomeen voorkomen worden?

Read More
De perfecte kandidaat is niet altijd de beste kandidaat

Nog steeds staan er in vacatureteksten meer vragen (eisen) dan geboden. De perfecte kandidaat zoekt naar geboden wordt... en de goede kandidaat haakt af...

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram