Technisch talent en een openstaande vacature

Concessies doen aan de gewenste baan of vacature is nooit makkelijk, alles op een weegschaal leggen en er een nachtje over slapen is goed maar wat leg je op de weegschaal als technisch talent?

Een feit is dat de werkgevers op dit moment allemaal in dezelfde vijver zitten te vissen als het om dat ene technische talent gaat waar wij allemaal naar opzoek zijn. Werknemers zijn gelukkig niet altijd tevreden bij hun huidige baan dus er zal altijd wel wat ruimte zijn om een goede BIM modelleur van de ene naar de andere werkgever te transporteren. Een andere optie is iemand vanuit de eigen gelederen door te laten stromen naar die desbetreffende functie. Zie de arbeidsmarkt als een piramide, in de top is het talent schaars en op de bodem is nog wel wat ruimte. Gevolg is dat ook de prijs hoger is naarmate het talent geringer, wellicht dat doorstroom goedkoper is dan inkopen. Een ander bijkomend aspect is dat doorstroom een grotere betrokkenheid oplevert bij de werknemer en een studieovereenkomst kan daar bij helpen hoewel dat nooit het uitgangspunt mag zijn.

Staat er een leuke technische vacature open vraag je als werkgever dan altijd af wat je kan bieden ten opzichte van de concurrentie. Benoem dit concreet in de vacaturetekst dan kan een potentiële sollicitant dit meenemen in zijn overweging.

Staar je niet blind op een vacaturetekst

Vanuit de bemiddeling in de techniek weet ik dat het grootste gedeelte van de overstappende kandidaten voortkomen uit het zoeken naar technische talenten en een goed opgebouwd netwerk. Hier gaat serieus tijd in zitten maar dan zit je wel aan de push kant in plaats van aan de pull kant en blijf jezelf enigszins in controle. Doe dan ook direct aan 'Employer branding' een mooi woord wat betekend een authentiek en onderscheidend werkgeversmerk creëren en behouden. Hier worden werknemers en werkzoekende vrolijk van en dit kan trots genereren waardoor het de volgende keer een stuk makkelijker wordt om talenten te binden aan jouw bedrijf. P.S. dit doe je er niet even bij maar moet ingebed zijn in de cultuur van de organisatie.

Het invullen van een vacature met technisch talent vraagt dus tegenwoordig iets meer dan 50 jaar geleden en de komende 20 jaar gaat dat nog sneller wijzigen. De wereld wordt transparanter en communicatielijnen veel korter. Zorg voor het juiste aas maar ook na het vangen van de vis voor een geweldige leef- en werkomgeving. Zoek het niet altijd in geld (primaire arbeidsvoorwaarden) maar vooral in de flexibiliteit. Hierin kunnen vaak kosteloze concessies gedaan worden waarbij iedereen tevreden is.

Robotisering, welke banen lopen het grootste risico? Robotisering, welke banen lopen het grootste risico?

We kunnen er niet omheen, kunstmatige intelligentie wordt steeds verder ontwikkeld en de impact op de samenleving van robotisering zal serieuze gevolgen hebben.

Read More
Een goede vacaturetekst zorgt voor de juiste kandidaat! Een goede vacaturetekst zorgt voor de juiste kandidaat!

Natuurlijk moet die juiste kandidaat ook net jouw goede vacaturetekst onder ogen krijgen, maar als de vacature dat beschrijft waar die kandidaat naar op zoek is dan ontvang je zeker kwalitatief goede reacties.

Read More
Schrijf een goede professionele Out of Office reply Schrijf een goede professionele Out of Office reply

Bijna vakantie en dan gaan we elkaar weer massaal bestoken met Out of Office replies. Hoe stel je deze professioneel Out of Office reply op?

Read More

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu
× Stel je vraag Available from 09:00 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram