Sollicitatiegesprek Bloopers

Welke sollicitatie missers kun je maken en hiermee voorkom je een blooper! Lees hier de meest gemaakte sollicitatiegesprek bloopers ter voorkoming dat jij zelf deze fouten maakt.

Sorry ik ben uw naam vergeten..... Sorry ik heb mijn CV thuis laten liggen..... Sorry ik heb niet mijn diploma's niet bij me..... Sorry ik heb geen ID meegenomen..... Sorry dat ik zo laat ben..... En dit zijn de basis sollicitatie bloopers het kan echt nog veel erger!!

Een blooper voorkom je door een goede voorbereiding

Nat handje, of hyperhidrosis palmaris dit is zo'n afknapper voor je contactpersoon. En je kan er gewoon wat aan doen als je weet dat je dit risico loopt. Niet heel gek als je hier gevoelig voor bent dat dit je juiste gaat overkomen tijdens een sollicitatiegesprek. Doe eens een Google op Syneo 5. Zorg voor rust en relativeer het sollicitatiegesprek.

MOBIELE TELEFOON, echt waar deze blooper heb ik mee mogen maken, een sollicitant neemt zijn telefoon op tijdens een sollicitatiegesprek (onbelangrijk gesprekje). Helaas wel de goede opleiding en competenties maar ik heb het gesprek direct beëindigd! Als je iets verwacht (een familielid ligt op sterven) geef dit dan aan voor het gesprek. Echter kan je dan beter van te voren aangeven dat je het gesprek op een later tijdstip wilt laten plaatsvinden.

Een kater, je kan natuurlijk heel blij zijn dat je op gesprek mag komen en dat gaan vieren in de kroeg. Doe dat alleen niet de avond voor dat je op gesprek gaat. Enige licht geur van alcohol of bijzonder gedrag wat vertoond kan worden door andere verdovende middelen zal je niet helpen aan die baan.

Slechte Adem, vaak weet je het niet van jezelf als het een keer gebeurt maar dit is wel een klein breekpuntje. Neem voor de zekerheid of als je weet dat dit je kan overkomen een pepermuntje voor dat je het gesprek ingaat. Wel doorslikken voor dat je de kamer inloopt. In ieder geval geen kauwgum!

Praten, praten is zilver en luisteren is goud. Dit is best een lastige, praat je teveel is het niet goed en vallen er pijnlijke stiltes dan heb je ook een probleem. Om deze blooper te voorkomen moet je echt trainen en zeker als je weet dat dit een uitdaging voor je is. Vraag eens in je omgeving wat anderen hiervan vinden hoe je hier mee omgaat.

Kleding, en deze blooper is echt zo makkelijk te voorkomen, gewoon even van tevoren informeren wat de verwachting is. Hou er wel rekening mee dat alles een beetje aansluit. Een Woody Woodpecker stropdas is inderdaad een stropdas maar niet helemaal van deze tijd.

Parfum, een beetje is ok en altijd beter dan een lichaamsgeurtje. Ga voor je op sollicitatiegesprek geen baantjes trekken in je favoriete parfum. Schone kleding, een frisse douche en een beetje parfum of aftershave en je bent er klaar voor. Dit geeft ook een zelfverzekerd gevoel voor dat je op gesprek gaat.

Een blooper tijdens een sollicitatie gesprek zit in een klein hoekje, je solliciteert niet elke dag. Natuurlijk moet een sollicitant op zijn kennis en kunde gewaardeerd worden en niet op een blooper. Alleen als er concurrentie is sta je 1-0 achter.

Voorbereiding op een capaciteitentest

Een belangrijk onderdeel van een assessment is de capaciteitentest. Hiermee wordt gemeten wat jouw capaciteiten zijn en hoe jij presteert onder tijdsdruk.

Read More
Sollicitatiebrief in Sollicitatievideo uit...

Wat is de toegevoegde waarde van een sollicitatievideo als je geen een filmster wilt worden? Niet dat je er veel tegen kan doen als dit onderdeel is van jouw sollicitatie, maar denk hier eens over na.

Read More
Neurosolliciteren, de recruiter visueel beïnvloeden

Je Curriculum Vitae en je motivatiebrief zien er goed uit maar met behulp van neuromarketing kun je nog dat extra zetje geven en het onbewuste beïnvloeden.

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram