Sollicitant komt niet opdagen op het sollicitatiegesprek?

Het zal niet heel vaak voorkomen dat een sollicitant geen acte de présence geeft op een sollicitatiegesprek, maar hoe kan dit fenomeen voorkomen worden?

Het ligt natuurlijk aan de sollicitant dat is duidelijk en hij of zij moet wel met een heel goed argument komen om nog een klein beetje een kans te maken als het een vergissing is geweest of gewoon vergeten. Bottom line is dat de sollicitant met één nul achter staat als er meer gegadigde zijn voor de openstaande functie.

Laten we voorop zetten dat er structuur 'sukkels' zijn die consequent zichzelf in de problemen werken met dit soort acties. Die hebben geen werkgever nodig om hun probleem op te lossen maar die moeten bij een hulpinstantie aankloppen. Echter is dit een verwaarloosbaar percentage en als recruiter / werkgever zal je de andere competenties, kennis, argumenten etc. meewegen in je beslissing om de kandidaat nog een mogelijkheid te geven om zich te revancheren.

Sollicitant ervaring bij de zoektocht naar een andere baan.

Mijn ervaring is dat dit fenomeen op alle opleidingsniveau's  kan voorkomen alleen heeft de super specialist iets meer speelruimte hierin dan die kandidaat waarvan er meer op de arbeidsmarkt rondlopen. Dan speelt beeldvorming en beschikbare competenties mee als het idee is dat dit fenomeen vaker voorkomt bij productiepersoneel dan bij de MBA afgestudeerde persoon. In verhouding zal het niet op komen dagen bij een sollicitatiegesprek op alle niveaus hetzelfde zijn. Gedrag staat los van opleidingsniveau.

Kandidaat ervaring
Candidate experience of kandidaat-ervaring verbeteren, kijk in het hele proces van solliciteren of jezelf niet ergens wat extra kan doen zodat de kans op het niet op komen dagen tot een minimum gebracht wordt. In een werving en selectie proces hebben alle partijen hun verantwoordelijkheid dus ook de werkgever. Er moet een relatie opgebouwd worden en dat doe je niet door telefonisch een afspraak te maken en daarna niks meer van je te laten horen. De kandidaat is waarschijnlijk beschikbaar en er zijn meer partijen die interesse hebben. Dus de kandidaat gaat op basis van ervaring keuzes maken.

Nee helaas wij zijn niet allemaal een Google of een Tesla waar kandidaten voor in de rij staan en waar dagelijks open sollicitaties binnen stromen.

Dus er moeten meerdere acties ondernomen worden, bellen, Skype, afspraak bevestigen, bellen of de bevestiging is binnengekomen en zelfs misschien wel iemand ophalen van het station. Hou er rekening mee dat in het geval van sollicitatieprocedures er meer kennis en ervaring  ligt bij de werkgever dan bij de kandidaat. Een werkgever heeft meerdere werknemers en een werknemer heeft over het algemeen één werkgever. Denk mee met de kandidaat en bepaal samen hoe je het beste tot een afspraak kan komen en bij twijfel een uurtje van te voren nog een keer contact opnemen of het allemaal in orde komt. Dan neem je ook je eigen werk serieus tijdens een sollicitatieprocedure.

Elektrotechniek, Veiligheid, VCA en NEN normen

Het nadeel van een elektrische stroom is dat je deze in principe niet ziet. Dus veiligheid, normeringen, certificering en elektrotechniek zijn ondertussen zaken die wij niet meer los van elkaar kunnen zien.

Read More
Sollicitant komt niet opdagen op het sollicitatiegesprek?

Het zal niet heel vaak voorkomen dat een sollicitant geen acte de présence geeft op een sollicitatiegesprek, maar hoe kan dit fenomeen voorkomen worden? Het ligt natuurlijk aan de sollicitant dat is duidelijk en hij of zij moet wel met een heel goed argument komen om nog een klein beetje een kans te maken als […]

Read More
Plaats je CV niet op een vacaturebank

Disruption / disruptie slaat toe in de bankwereld, industrie en in het gebied van de arbeidsbemiddeling staat er de komende periode ook heel veel te gebeuren.

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram