Sollicitant komt niet opdagen op het sollicitatiegesprek?

Het zal niet heel vaak voorkomen dat een sollicitant geen acte de présence geeft op een sollicitatiegesprek, maar hoe kan dit fenomeen voorkomen worden?

Het ligt natuurlijk aan de sollicitant dat is duidelijk en hij of zij moet wel met een heel goed argument komen om nog een klein beetje een kans te maken als het een vergissing is geweest of gewoon vergeten. Bottom line is dat de sollicitant met één nul achterstaat als er meer gegadigde zijn voor de openstaande functie.

Laten we vooropzetten dat er structuur 'sukkels' zijn die consequent zichzelf in de problemen werken met dit soort acties. Die hebben geen werkgever nodig om hun probleem op te lossen maar die moeten bij een hulpinstantie aankloppen. Echter is dit een verwaarloosbaar percentage en als recruiter / werkgever zal je de andere competenties, kennis, argumenten etc. meewegen in je beslissing om de kandidaat nog een mogelijkheid te geven om zich te revancheren.

Sollicitant ervaring bij de zoektocht naar een andere baan

Mijn ervaring is dat dit fenomeen op alle opleidingsniveaus kan voorkomen alleen heeft de super specialist iets meer speelruimte hierin dan die kandidaat waarvan er meer op de arbeidsmarkt rondlopen. Dan speelt beeldvorming en beschikbare competenties mee als het idee is dat dit fenomeen vaker voorkomt bij productiepersoneel dan bij de MBA afgestudeerde persoon. In verhouding zal het niet op komen dagen bij een sollicitatiegesprek op alle niveaus hetzelfde zijn. Gedrag staat los van opleidingsniveau.

Kandidaat ervaring

Candidate experience of kandidaat-ervaring verbeteren, kijk in het hele proces van solliciteren of jezelf niet ergens wat extra kan doen zodat de kans op het niet op komen dagen tot een minimum gebracht wordt. In een werving en selectieproces hebben alle partijen hun verantwoordelijkheid dus ook de werkgever. Er moet een relatie opgebouwd worden en dat doe je niet door telefonisch een afspraak te maken en daarna niks meer van je te laten horen. De kandidaat is waarschijnlijk beschikbaar en er zijn meer partijen die interesse hebben. Dus de kandidaat gaat op basis van ervaring keuzes maken.

Nee helaas wij zijn niet allemaal een Google of een Tesla waar kandidaten voor in de rij staan en waar dagelijks open sollicitaties binnen stromen.

Dus er moeten meerdere acties ondernomen worden, bellen, Skype, afspraak bevestigen, bellen of de bevestiging is binnengekomen en zelfs misschien wel iemand ophalen van het station. Hou er rekening mee dat in het geval van sollicitatieprocedures er meer kennis en ervaring ligt bij de werkgever dan bij de kandidaat. Een werkgever heeft meerdere werknemers en een werknemer heeft over het algemeen één werkgever. Denk mee met de kandidaat en bepaal samen hoe je het beste tot een afspraak kan komen en bij twijfel een uurtje van tevoren nog een keer contact opnemen of het allemaal in orde komt. Dan neem je ook je eigen werk serieus tijdens een sollicitatieprocedure.

Concentratie voor je sollicitatiebrief, doe een Pomodoro Concentratie voor je sollicitatiebrief, doe een Pomodoro

De Pomodoro techniek kan jou helpen om je concentratie voor langere tijd vast te houden. Deze techniek is goed toepasbaar als je langere tijd je concentratie vast wilt houden.

Read More
5 goede redenen om van baan te veranderen 5 goede redenen om van baan te veranderen

Hoe voel jij je als je wakker wordt voor een nieuwe werkdag? Goed of denk je pffff, we gaan weer naar de kermis waar ik voor betaald word? Dan wordt het tijd om eens om je heen te kijken en van baan te veranderen.

Read More
Wat betekent de afkorting E&I engineer Wat betekent de afkorting E&I engineer

Wat betekent de afkorting E&I? In de engineering staat E&I voor Electrical en Instrumentation. De functie E&I Engineer zie je veel terug in de industriële automatisering of de elektrotechniek maar dan aan de industriële kant. Voor meer informatie kun je kijken op onze functieomschrijvingen van software engineer of E&I Engineer Dit zijn functies waar TeqJob […]

Read More

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu
× Stel je vraag Available from 09:00 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram