Recruitment / Werving & Selectie

Recruitment is veel meer dan alleen bemiddeling van personeel. Een goede recruiter zal jou ondersteunen in de zoektocht naar niet 'een baan' maar 'de baan'.

Definitie van recruitment:
Het werven, selecteren en aannemen van gekwalificeerde kandidaten voor de huidige en toekomstige invulling van de personele behoefte in organisaties.

Echter is het niet onverstandig om voor de muziek uit te lopen bij de werving & selectie van kandidaten. En op welke stoel zit jij als recruiter? Op die van een kandidaat of op de stoel van de werkgever. Wie betaald bepaalt dus dan zit je al snel op de stoel van een werkgever. Echter als je goede kandidaten wilt bemiddelen is het wellicht verstandiger om op de stoel van een kandidaat te gaan zitten. Alles wel in lijn met je doelstellingen natuurlijk. Elke recruiter heeft een target, zelfs als je eigen ondernemer bent.

Waarom recruitment?

Een potentieel bestand opbouwen met mogelijke kandidaten en werkgevers kost veel tijd. Een effectieve / kwalitatieve database opbouwen kost nog veel meer tijd. Voor het MKB bedrijf is het over het algemeen niet weggelegd om iemand vrij te maken binnen het bedrijf voor deze procedure. Laat staan dat er een volledige HR afdeling wordt ingericht. Dus een optie voor een specialist om dit gat op te vullen en met meerdere bedrijven in portefeuille groeit ook de slagvaardigheid van een recruiter naar kandidaten toe.

Ondertussen is recruitment een serieus beroep geworden. De zoektocht naar kandidaten is lastig omdat het grootste potentieel bij latent zoekende werknemers ligt. Deze groep heeft nog niet zijn CV gepubliceerd op een vacaturebank en ook in zijn Linkedin profiel zal nog niet staan dat hij/zij openstaat voor een nieuwe werkomgeving. Netwerken is hier het toverwoord, via via er achter komen hoe en wat. Latent zoekende laten wel vaak  in hun familie, kennissen en vrienden weten dat ze eigenlijk wel toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Dat is een veilige omgeving. En die familie, kennissen en vrienden zijn de potentiële kandidaat graag van dienst dus daar moet je als recruiter contact mee zien te krijgen.

De beste mogelijkheden liggen als recruiter in de tweede lijn!!

Een vacature kan je lezen en goed lezen

In een vacature staat altijd veel meer dan je op het eerste gezicht ziet. Leer tussen de regels lezen. Een vacature goed lezen geeft je extra kennis voor je gaat solliciteren.

Read More
Wat is Mechanical Engineering

Wat is mechanical engineering Mechanical Engineering is een discipline in de techniek die zich bezighoudt met het ontwerpen, berekenen, analyseren, produceren en modificeren van werktuigbouwkundige machines en systemen (statische en dynamische constructies) in de industrie.

Read More
Robotisering, welke banen lopen het grootste risico?

We kunnen er niet omheen, kunstmatige intelligentie wordt steeds verder ontwikkeld en de impact op de samenleving van robotisering zal serieuze gevolgen hebben.

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram