Recruitment / Werving & Selectie

Recruitment is veel meer dan alleen bemiddeling van personeel. Een goede recruiter zal jou ondersteunen in de zoektocht naar niet 'een baan' maar 'de baan'.

Definitie van recruitment:
Het werven, selecteren en aannemen van gekwalificeerde kandidaten voor de huidige en toekomstige invulling van de personele behoefte in organisaties.

Echter is het niet onverstandig om voor de muziek uit te lopen bij de werving & selectie van kandidaten. En op welke stoel zit jij als recruiter? Op die van een kandidaat of op de stoel van de werkgever. Wie betaald bepaalt dus dan zit je al snel op de stoel van een werkgever. Echter als je goede kandidaten wilt bemiddelen is het wellicht verstandiger om op de stoel van een kandidaat te gaan zitten. Alles wel in lijn met je doelstellingen natuurlijk. Elke recruiter heeft een target, zelfs als je eigen ondernemer bent.

Waarom recruitment?

Een potentieel bestand opbouwen met mogelijke kandidaten en werkgevers kost veel tijd. Een effectieve / kwalitatieve database opbouwen kost nog veel meer tijd. Voor het MKB bedrijf is het over het algemeen niet weggelegd om iemand vrij te maken binnen het bedrijf voor deze procedure. Laat staan dat er een volledige HR afdeling wordt ingericht. Dus een optie voor een specialist om dit gat op te vullen en met meerdere bedrijven in portefeuille groeit ook de slagvaardigheid van een recruiter naar kandidaten toe.

Ondertussen is recruitment een serieus beroep geworden. De zoektocht naar kandidaten is lastig omdat het grootste potentieel bij latent zoekende werknemers ligt. Deze groep heeft nog niet zijn CV gepubliceerd op een vacaturebank en ook in zijn Linkedin profiel zal nog niet staan dat hij/zij openstaat voor een nieuwe werkomgeving. Netwerken is hier het toverwoord, via via er achter komen hoe en wat. Latent zoekende laten wel vaak  in hun familie, kennissen en vrienden weten dat ze eigenlijk wel toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Dat is een veilige omgeving. En die familie, kennissen en vrienden zijn de potentiële kandidaat graag van dienst dus daar moet je als recruiter contact mee zien te krijgen.

De beste mogelijkheden liggen als recruiter in de tweede lijn!!

Sollicitatiebrief in Sollicitatievideo uit... Sollicitatiebrief in Sollicitatievideo uit...

Wat is de toegevoegde waarde van een sollicitatievideo als je geen een filmster wilt worden? Niet dat je er veel tegen kan doen als dit onderdeel is van jouw sollicitatie, maar denk hier eens over na.

Read More
Ontslag nemen in stijl, hou de eer aan jezelf | TeqJob Ontslag nemen in stijl, hou de eer aan jezelf | TeqJob

Ontslag krijgen is niet leuk maar ontslag nemen kan ook lastig zijn. Als je ontslag neemt om wat voor reden dan ook doe het dan in stijl, je weet nooit of je elkaar weer tegenkomt.

Read More
Industriële Automatisering Industriële Automatisering

Wat is Industriële Automatisering Industriële automatisering is het automatiseren van processen om de productie-, logistieke processen, diensten en leefruimtes (gebouwbeheersystemen) te optimaliseren. Overal om ons heen wordt er gebruik gemaakt van industriële automatisering alleen is dat vaak al zo gewoon dat wij dit niet meer in de gaten hebben. Het belang van automatisering is enorm […]

Read More

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu
× Stel je vraag Available from 09:00 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram