Recruitment / Werving & Selectie

Recruitment is veel meer dan alleen bemiddeling van personeel. Een goede recruiter zal jou ondersteunen in de zoektocht naar niet 'een baan' maar 'de baan'.

Definitie van recruitment:
Het werven, selecteren en aannemen van gekwalificeerde kandidaten voor de huidige en toekomstige invulling van de personele behoefte in organisaties.

Echter is het niet onverstandig om voor de muziek uit te lopen bij de werving & selectie van kandidaten. En op welke stoel zit jij als recruiter? Op die van een kandidaat of op de stoel van de werkgever. Wie betaald bepaalt dus dan zit je al snel op de stoel van een werkgever. Echter als je goede kandidaten wilt bemiddelen is het wellicht verstandiger om op de stoel van een kandidaat te gaan zitten. Alles wel in lijn met je doelstellingen natuurlijk. Elke recruiter heeft een target, zelfs als je eigen ondernemer bent.

Waarom recruitment?

Een potentieel bestand opbouwen met mogelijke kandidaten en werkgevers kost veel tijd. Een effectieve / kwalitatieve database opbouwen kost nog veel meer tijd. Voor het MKB bedrijf is het over het algemeen niet weggelegd om iemand vrij te maken binnen het bedrijf voor deze procedure. Laat staan dat er een volledige HR afdeling wordt ingericht. Dus een optie voor een specialist om dit gat op te vullen en met meerdere bedrijven in portefeuille groeit ook de slagvaardigheid van een recruiter naar kandidaten toe.

Ondertussen is recruitment een serieus beroep geworden. De zoektocht naar kandidaten is lastig omdat het grootste potentieel bij latent zoekende werknemers ligt. Deze groep heeft nog niet zijn CV gepubliceerd op een vacaturebank en ook in zijn Linkedin profiel zal nog niet staan dat hij/zij openstaat voor een nieuwe werkomgeving. Netwerken is hier het toverwoord, via via er achter komen hoe en wat. Latent zoekende laten wel vaak  in hun familie, kennissen en vrienden weten dat ze eigenlijk wel toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Dat is een veilige omgeving. En die familie, kennissen en vrienden zijn de potentiële kandidaat graag van dienst dus daar moet je als recruiter contact mee zien te krijgen.

De beste mogelijkheden liggen als recruiter in de tweede lijn!!

Zelfvertrouwen in je werk en tijdens het solliciteren

Een gezonde dosis zelfvertrouwen kan je heel ver brengen in je carrière, echter is de balans, positie, daadwerkelijke kennis en kunde hierin wel belangrijk.

Read More
Woest aantrekkelijk CV voor werkgevers

Veel vacatures komen nooit online te staan, veel recruiters gaan eerst opzoek via Social Media of online CV databases. Zorg dat je vindbaar bent op de gewenste functie met een aantrekkelijk CV.

Read More
Wat betekent de afkorting PV techniek

Wat betekent de afkorting PV techniek? PV komt uit de Engelse taal, Photo Voltaïsch in het Nederlands vertaalt foto voltaïsch. De term PV techniek of PV installaties zie je terugkomen in de zonne-energie installaties. Bijvoorbeeld in de vorm van PV engineer ofwel de technisch specialist die de elektrotechnische installatie ontwerpt voor de aansluiting van de […]

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram