Help.. ik ben gevonden door een recruiter

Veel vacatures komen nooit online te staan, veel recruiters gaan eerst opzoek via Social Media of in online CV databases. Zorg dat je vindbaar bent op de gewenste functie.

Je profiel staat op Indeed, LinkedIn en nog een aantal vacaturesites. Het CV ziet er geweldig uit, daar is voldoende informatie over te vinden op het internet hoe je dat het beste aanpakt. En dan zal je zeker in deze tijd (11-2017) een keer gebeld worden of een mailtje ontvangen dat er interesse is voor jou competenties bij een andere werkgever of nieuwe werkgever. Hoe pak je dat dan aan en waar moet je rekening mee houden?

De snelheid waarmee je geconfronteerd wordt dat er interesse is naar iemand met jouw profiel is sterk afhankelijk van jouw competenties, opleiding en vakgebied. Of je een BIM modeleur bent met een HBO opleiding woonachtig in de Amsterdam bent, of een Aromatherapeut uit Moddergat zonder opleiding wil nog wel wat verschil maken in de mate van benaderingen. Hou er van te voren wel rekening mee dat er contact met je opgenomen gaat worden. Dit is best belangrijk als je de precaire situatie wilt voorkomen dat je gebeld wordt terwijl je een nieuw project aan het doornemen bent met je Projectmanager.

Gebeld worden door een recruiter kan heel leuk zijn

Dus TIP 1, hou er rekening mee dat je gebeld gaat worden als je jouw CV openbaar maakt. Geef aan in je profiel wanneer en hoe jij wilt dat de communicatie tot stand komt. TIP 2, ben er van doordrongen dat de recruiter jouw belt om er ook zelf beter van te worden. Bij target ingerichte arbeidsbemiddeling kan het zelfs zo ver gaan dat er bijna helemaal geen rekening gehouden wordt met wat jij op je verlanglijstje hebt staan. Dit hoeft niet erg te zijn maar hou er wel rekening mee en wees niet te gretig. Ook zijn er nog steeds input gestuurde uitzendbureaus waarbij het aantal telefoongesprekken een target is.... TIP 3, stel je voorwaarden en laat de recruiter maar een beetje zijn best doen als het gaat om een vervolg op het eerste contact. Ga zeker geen vrij nemen voor een eerste interview en zorg voor het eerste interview dat de hoofdzaken duidelijk zijn. Stel voor om het eerste gesprek via Skype of Facetime te doen. Maak in ieder geval een afspraak wanneer het jou uitkomt en laat de recruiter hier rekening mee houden. TIP 4, zorg dat er snel duidelijkheid is over de belangrijkste voorwaarden van de baan waar het om gaat. Hoe vervelend is het als je een uur in gesprek bent en op het einde blijkt dat de primaire arbeidsvoorwaarden niet overeenkomen met jouw verwachting.

De onderhandeling ten aanzien van je nieuwe arbeidsvoorwaarden begint letterlijk bij het eerste contact. Bedenk van te voren waar je superblij mee bent en wat je ondergrens is. Alles moet natuurlijk wel marktconform zijn dus doe je huiswerk voor dat je CV op Indeed staat. En sta er altijd bij stil dat plezier in je werk boven alles gaat. Arbeidsvoorwaarden maken veel goed maar op de lange termijn zal de inhoud van de functie veel belangrijker zijn.

Robotisering, welke banen lopen het grootste risico? Robotisering, welke banen lopen het grootste risico?

We kunnen er niet omheen, kunstmatige intelligentie wordt steeds verder ontwikkeld en de impact op de samenleving van robotisering zal serieuze gevolgen hebben.

Read More
Kunstmatige Intelligentie, Robotisering en Recruitment Kunstmatige Intelligentie, Robotisering en Recruitment

Robotisering is niet iets voor de toekomst, onderdelen van kunstmatige intelligentie hebben allang hun intrede gemaakt in recruitment land!!

Read More
Technisch talent en een openstaande vacature Technisch talent en een openstaande vacature

Concessies doen aan de gewenste baan of vacature is nooit makkelijk, alles op een weegschaal leggen en er een nachtje over slapen is goed maar wat leg je op de weegschaal als technisch talent?

Read More

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu
× Stel je vraag Available from 09:00 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram