Teamleider Elektrotechniek

Functieomschrijving Teamleider Elektrotechniek

Een teamleider in de elektrotechniek geeft leiding aan 5 tot 12 specialisten. In alle disciplines binnen de energietechniek komt deze functie voor en over het algemeen bij de middelgrote tot grote bedrijven (vanaf 30 medewerkers). Je bent verantwoordelijk voor o.a. materiaalgebruik, kwaliteit, personeelsbezetting, aan- en afvoer van materialen, bestellingen, administratie en waar nodig ondersteuning.

Als teamleider heb je zelf minimaal 4 jaar ervaring in de discipline waarin de technisch specialisten werkzaam zijn. Het opleidingsniveau is vanaf MTS niveau 4.

Een Teamleider is een doener met management capaciteiten

Jij bent als teamleider elektrotechniek in staat om ook het belang van voortgang over te brengen aan tekenaars, engineers, werkvoorbereiders, calculatoren en projectleiders. Met hun input weet jij je team met veel rendement in te zetten. Planning is een hoofdtaak in deze functie.

Als specialist op het gebied van elektrotechniek in combinatie met management zal je vaak specifieke opleidingen en cursussen volgen om je kennis update te houden. Ontwikkelingen zullen elkaar snel opvolgen en je moet echt bevlogen zijn met de werkzaamheden die je verricht. Je bent verantwoordelijk voor de samenstelling van jouw team en neemt indien nodig nieuwe technisch specialisten aan.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en de complexiteit van de werkzaamheden, grofweg ligt dit tussen de € 2100,00 en de € 4500,00 bruto per maand.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Lerend
  • Zelfstandig
  • Innovatief
  • Initiatiefrijk
  • Communicatief

Disciplines waar deze functie in uitgevoerd kan worden binnen de energietechniek zijn: beveiligingen, installatietechniek, productie, procestechniek, elektrotechniek, elektronica, meet & regeltechniek en machinebouw.

Je verzorgt voortgangsgesprekken en na aanleiding hiervan bepaal je samen een ontwikkelingstraject binnen het beschikbare opleidingsbudget. Je stel jaarplannen op en evalueert deze met jouw leidinggevende. Regelmatig zal je op locatie zijn om de voortgang van een project te monitoren.

Je staat er vaak alleen voor en zal communicatief vaardig moeten zijn om jouw team goed te laten presteren. Hou er rekening mee dat de toon vaak bepalend is in de communicatie. Geef iets en je krijgt er veel voor terug. Beheers je meerdere talen dan zal dit in deze functie van toegevoegde waarde zijn.

Vanuit deze functie is het goed mogelijk om verder door te groeien. De marktpositie voor een Teamleider Energietechniek is zeer positief en de komende jaren zal de vraag naar deze functie alleen maar toenemen.

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram