Ontwerper / Adviseur

Functieomschrijving Ontwerper / Adviseur

Een ontwerper / adviseur stelt elektrotechnische besturingen samen voor complexe elektrotechnische installaties. Dit kunnen beveiligingsinstallaties zijn en stuurstroom of bijvoorbeeld voor procesinstallaties. Vaak gecombineerd met een PLC maar in feite kan een eenvoudige groepenkast ook gezien worden als een paneel. Deze functie is op alle niveaus uit te oefenen van LBO tot HBO, afhankelijk van de complexiteit van de installatie.

Een Ontwerper Elektrotechniek kan goed interpreteren

Als (designer) ontwerper elektrotechniek ben je verantwoordelijk voor het inrichten en bedenken van elektrotechnische installaties zoals; hoofdstroom-, verlichtings-, stuurstroom en / of specifieke installatietechnische installaties. Daarbij hoort ook het ‘laten’ uitwerken van tekenwerk en het opstellen van ontwerp- of productspecificaties. Vanuit jouw specialisatie geef je adviezen over de diverse elektrotechnische installaties aan bijvoorbeeld de sales afdeling of projectmanagers.

Je hebt ruime ervaring met elektrotechnische tekenpakketten zoals ElCAD, Eplan en/of SEE. Ervaring met 3D BIM wordt steeds belangrijker maar dan werk je specifiek aan gebouwgebonden elektrotechnische installaties. Goede samenwerking is voor een ontwerper elektrotechniek essentieel omdat je veel met projectleiders, calculatoren, planners en sales te maken hebt.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en de complexiteit van de werkzaamheden, grofweg ligt dit tussen de € 2100,00 en de € 4500,00 bruto per maand.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Leidinggevende vaardigheden
  • Zelfstandig
  • Communicatieve vaardigheden
  • Nauwkeurig
  • Hoge concentratie

Een diploma op MBO niveau 4 maar bij voorkeur een HBO opledeiding in de richting E-technology, Energietechniek, Installatietechniek of Mechatronica, een VCA en goede kennis van de geldende normen zijn belangrijk voor het goed uit kunnen voeren van deze functie.

In deze functie zal je vaak op kantoor werken en in een vast team. Een hoge parate kennis, inlevingsvermogen en pragmatisch denken zijn belangrijke aspecten voor een Elektrotechnisch ontwerper. Hou er rekening mee dat veel communicatie in het technisch Engels is. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is gewenst in deze functie.

De marktpositie voor een Elektrotechnisch Designer / adviseur is goed en de komende jaren zal de vraag naar deze functie toenemen. Hou er rekening mee dat je in deze functie nooit uitgeleerd bent en regelmatig cursussen en studies moet oppakken.

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram