Lead Engineer

Functieomschrijving Lead Engineer

De Lead Engineer ontwerpt en ontwikkelt volledige elektrotechnische installaties en energiedistributie installaties. Meestal werkt een Lead Engineer in een projectteam met opdrachten van wisselende omvang voor een diversiteit aan klanten, voornamelijk in licht- en/of krachtstroom installaties. Afhankelijk van het project waar je aan werkt heb je te maken met wisselende teams.

Een Lead Engineer is de spil van het projectteam

Afhankelijk van hoe de organisatie is ingericht is deze functie te vergelijken met die van een projectcoördinator of manager maar vaak is de inhoud wat technischer.  Je bent betrokken bij de aanname van project en in het offerte stadium zal je ook al voorwerk doen zoals een niet specifieke calculatie en planning.

Veel voorkomende werkzaamheden van een Lead Engineer zijn:

– Het ontwerpen en tekenen van automatiserings- en elektrotechnischeinstallaties;
– Het opstellen van calculaties;
– Het op niveau houden van je kennis met betrekking tot Elektrotechniek;
– Tijdig en volledig informeren en rapporteren aan de projectcoordinator;
– Ondersteuning bieden tijdens de uitvoering van het project.

Het kan voorkomen dat je ingezet wordt in de buitendienst of bij het in bedrijf stellen van de elektrotechnische installatie. Doorgroei is mogelijk naar vestigingsmanager, projectcoördinator of projectmanager.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en de complexiteit van de werkzaamheden, grofweg ligt dit tussen de € 2100,00 en de € 4400,00 bruto per maand.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Lerend
  • Zelfstandig
  • Management vaardigheden
  • Overzicht
  • Coördinatie

Een diploma op minimaal MBO niveau 4 bij voorkeur een HBO opleiding in een elektrotechnische richting, een VCA en kennis van of een certificaat NEN1010 is essentieel voor het goed uit kunnen voeren van deze functie. Instromen op een lager niveau is in verband met de complexiteit van de functie geen optie.

Overleg met je collega’s is een belangrijk aspect en omdat het werk een nauwe samenwerking vraagt. Jij kan alleen goed plannen als je op de hoogte bent van alles wat zich afspeelt rond het project. Dus ook de voortgang van andere partijen zijn belangrijk om elkaar niet in de weg te zitten. Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels zijn erg belangrijk in de functie van Lead Engineer.

De marktpositie voor een Lead Engineer is goed en de komende jaren zal de vraag naar deze functie toenemen. Wil je meeliften op de vraag naar deze functie zal je wel continu moeten blijven leren en je management vaardigheden op (HBO) niveau moeten houden en of brengen.

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram