Field Service Engineer

Functieomschrijving Field Service Engineer

Als Field Service Engineer ben je een productspecialist en sta je er vaak alleen voor. Met jouw kennis en beschikbare middelen zorg je dat de elektrotechnische installaties veilig en storingsvrij zijn en blijven. Je werkt zelfstandig of met een collega op locatie en doet service en onderhoud en waar nodig los je storingen op. Het inzetgebied is afhankelijk van het bedrijf waar je werkt en kan in de procestechniek, gebouwgebonden installaties, machinebesturingen of beveiligingsinstallaties zijn

Een Field Service Engineer neemt verantwoordelijkheid

Als eerste ben je productspecialist en vaak betekend dit dat je veel interne opleidingen en cursussen zult volgen voor dat je voldoende kennis bezit om zelfstandig op pad te gaan. Internationale inzet en meer dan één dag werken op locatie dus met een overnachting is eerder regel dan toevalligheid.

Hou er rekening mee dat je flexibel inzetbaar bent omdat het vaak efficiënter is om even door te werken en de werkzaamheden af te ronden dan de volgende dag verder te gaan. Ook zal het voorkomen dat er werk is in het weekend. De uitdaging van deze functie is dat je op elke locatie met andere mensen te maken hebt die allemaal een andere visie hebben. Jij bent in staat om op veel niveaus te communiceren omdat je dan vaak al de helft van de klus volbracht hebt. Dit komt vaak voor als een proces stil ligt (dus geld kost) in verband met een storing die jij moet oplossen.

Verantwoordelijkheden van een Field Service Engineer:

  • Je bent verantwoordelijk voor een goede uitvoering van het preventieve onderhoud;
  • Je bereidt de bezoeken aan een klant voor. Hiervoor verzamel je onder andere projectinformatie en analyseer je voorgaande bezoeken;
  • In wachtdiensten hou je rekening met je inzetbaarheid;
  • Als Field Service Engineer ken je de klanten in jouw regio en weet goed in te spelen op de situatie.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en de complexiteit van de werkzaamheden, grofweg ligt dit tussen de € 2100,00 en de € 4400,00 bruto per maand.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Lerend
  • Zelfstandig
  • Flexibel
  • Overzicht
  • Communicatie

Een diploma op minimaal MBO niveau 4 bij voorkeur een HBO opleiding in de richting energietechniek of mechatronica, een VCA en kennis van of een certificaat NEN1010 is essentieel voor het goed uit kunnen voeren van deze functie. Instromen op een lager niveau is in verband met de complexiteit van de functie geen optie.

Overleg met de klant is een belangrijk aspect en omdat het werk een goede afstemming vraagt met de omgeving. Je zal vaak concessies moeten maken, onder druk moeten werken een dealtjes sluiten zodat iedereen er een goed gevoel bij heeft. Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels zijn erg belangrijk in de functie van Lead Engineer.

De marktpositie voor een Field Service Engineer is goed en de komende jaren zal de vraag naar deze functie toenemen. Wil je doorgroeien in deze functie dan zal je wel continu moeten blijven leren op HBO niveau.

Salaris Field Service Engineer

Een Field Service Engineer verdient €3200 bruto per maand bij 40 uur per week. Dit is een gemiddeld salaris de kan variëren va €2700 tot €3600. Het opleidingsniveau is in deze functie minder belangrijk dan de kennis die jij hebt van het product. Als je ruim 10 jaar product specialist bent in bijvoorbeeld hoogwaardige radarapparatuur en wereldwijd ingezet wordt dan kan het salaris inclusief vergoedingen oplopen tot boven de €5000,- bruto per maand. Het aantal vakantiedagen is meestal 25 per jaar en vaak ontvang je nog ADV 13 dagen per jaar. Omdat je vaak in een storingsdienst draait ontvang je hier ook een vergoeding voor. Om dat je op locatie aanwezig moet zijn zit er vervoer bij deze functie, afhankelijk van het bedrijf mag je hier ook privé gebruik van maken.

welk salaris ga jij verdienen

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu
× Stel je vraag Available from 09:00 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram