Engineer Hoogspanning

Functieomschrijving Engineer Hoogspanning

Als Engineer Hoogspanning hou jij je bezig met het ontwerp van installaties met grote vermogens en minimaal 1kV. Spanningen worden voor voor transport omhoog getransformeerd om de verliezen tijdens het transport door hoogspanningsnetwerken klein te houden.

Een Engineer Hoogspanning is goed in rekenen

Als Engineer Hoogspanning werk je aan elektrotechnische energie projecten, in het bijzonder aan projecten met een spanning boven 1000 volt. Hiervoor ontwerp je zelfstandig deelinstallaties en werk je ontwerp- en engineeringsopdrachten uit. As-built komt voor maar meestal werk je aan nieuwe projecten.

Voor een engineeringsproject verzamel je de benodigde informatie zoals bestaande tekeningen, onderzoeken en doe je een opnamen op locatie.

Een Engineer Hoogspanning is goed in rekenen

Onderdelen van de werkzaamheden van een Engineer Hoogspanning zijn:

 • Toetsen van de beschikbare gegevens aan de gestelde contracteisen;
 • Uitwerken van ontwerpen met inachtneming van de geldende voorschriften;
 • Opstellen van de benodigde berekeningen en ontwerprapporten;
 • Schrijven van een bestek en bestelspecificaties;
 • Vergunningen aanvragen voor de start van een project;
 • Assisteren bij het samenstellen van offertes en eventueel maken van calculaties.
vacature engineer hoogspanning

Om een Hoogspanningsproject succesvol af te ronden, of te produceren moet je alleen genoegen nemen met het allerbeste, zonder het budget te overschrijden. Rapportage en overleg doe je over het algemeen met de project manager, in kleinere organisaties kan het zijn dat je zelfstandig en met een van te voren besproken eindverantwoordelijkheid werkt.

Het salaris is afhankelijk van de complexiteit van de projecten en jouw kennis en ervaring, grofweg ligt dit tussen de € 2400,00 en de € 6000,00 bruto per maand.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

 • Ondernemend
 • Accuratesse
 • Zelfontwikkeling
 • Pragmatisch
 • Communicatief

Als Engineer Hoogspanning kun je verder specialiseren in; hoogspanningstations als -verbindingen (>110 kV), middenspanningsstations –verbindingen en de ondersteunende systemen. In deze functie adviseer je opdrachtgevers op welke wijze nieuwbouw of opwaardering van bestaande tracés zo effectief mogelijk kan worden gedaan.

Voor een goede invulling van deze functie ben je minimaal in het bezit van een HBO diploma in de richting energietechniek, elektrotechniek of vergelijkbaar. De Nederlandse en Engelse taal hebben geen geheimen voor jou en je bent goed op de hoogte van de geldende Normering zoals de NEN 3840.

Door de decentralisatie van energiebronnen is de marktpositie voor een Engineer Hoogspanning zeer positief en de komende jaren zal de vraag naar deze functie alleen maar toenemen.

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu
× Stel je vraag Available from 09:00 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram