Elektromonteur Utiliteit

Functieomschrijving Elektromonteur Utiliteit

De werkzaamheden van een Elektromonteur Utiliteit bestaan uit het zelfstandig en in teamverband aanleggen of ondersteuning bieden bij het aanleggen en installeren van diverse grote elektrotechnische installaties. Je moet hierbij denken aan wand- en kabelgoten, kabel- en draadtrekken en afmontage.

Een Elektromonteur Utiliteit is een teamplayer

Met utiliteitsbouw worden projecten bedoelt die geen woonbestemming hebben, vaak zijn het kantoren maar het kan ook een sportcomplex zijn. Omdat de werkzaamheden in de utiliteitsbouw wezenlijk anders zijn dan op bijvoorbeeld woningbouwprojecten is de functie Elektromonteur Utiliteit ondertussen een specialisatie binnen de elektrotechnische installatietechniek.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Snelheid
  • Accuratesse
  • Teamspeler
  • Initiatiefrijk
  • Communicatief

Disciplines waar je in de functie van Elektromonteur Utiliteit mee in aanraking komt zijn: object-, brandbeveiligingen, installatietechniek, krachtstroom, stuurstroom, bussystemen, domotica, meet & regeltechniek en af en toe mechanische werkzaamheden zoals het doorslijpen van een ladderbaan of kabelgoot. In de Utiliteitsbouw is alles vaak groot en veel, er gaan vaak honderden meters aan kabels, wandgoten etc. in het object en het afmonteren is seriewerk.

Je bent in de rol als Elektromonteur Utiliteit een echte teamplayer, je bent in het bezit van minimaal een MBO diploma niveau 2 maar niveau 4 heeft de voorkeur. Hou er rekening mee dat de projecten niet altijd om de hoek zijn en er vaak met collega’s samen naar de projecten gereden wordt. Er zijn toolboxmeetingen waarin o.a. de veiligheid wordt besproken en vaak is er elke dag een kort overleg met de projectleider zodat iedereen weet hoe ver het werk is en wat er nog moet gebeuren.

Salaris Elektromonteur utiliteit

Het gemiddelde salaris van een elektromonteur op MBO-4 niveau ligt rond de € 2.600 bruto per maand. Ben je net afgestudeerd op MBO-4 niveau dan is het startsalaris ongeveer € 2.100 bruto per maand. Heb je 10 jaar ervaring dan zal het salaris ongeveer € 3.000 bruto per maand zijn. In de utiliteit kan je na een paar jaar leidinggevend elektromonteur zijn, dan geef je leiding aan 4 of meer monteurs. Dit heeft grote invloed op je salaris en dan kan je al snel meer verdienen dan € 3.000 br/mnd.

Overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de sector waar je in werkzaam bent. Verschillen zitten dan in het aantal vrije dagen, ATV dagen, winstuitkering, auto van de zaak en een pensioenbijdrage. 

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu
× Stel je vraag Available from 09:00 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram