Electrical Engineer

Functieomschrijving Electrical Engineer

Als Electrical Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp, toegepaste materialen en de veiligheid van elektrotechnische installaties. Je werkgebied kan zijn in de machinebouw, industrie, woningbouw, distributie of civiele techniek. In verband met de energietransitie zie je op het moment veel werk oor een electrical engineer in de duurzame energietechniek. Om als elektrotechnisch ingenieur te starten heb je minimaal een MBO-4 / HBO bachelor diploma nodig en enige jaren ervaring als elektrotechnisch specialist is een pre.

Salaris en carrière vooruitzichten van een Electrical Engineer

Het salaris is afhankelijk van de complexiteit van de projecten en jouw kennis en ervaring, grofweg ligt dit tussen de € 2800,00 en de € 7000,00 bruto per maand. Het gemiddelde salaris van een electrical engineer ligt rond de € 4000,00 bruto per maand. Kijk hier voor meer meer informatie over het salaris van een electrical engineer. 

Secundaire arbeidsvoorwaarden voor een electrical engineer verschillen per werkgever, een auto, mobiele telefoon en een goede pensioenvoorziening zijn over het algemeen wel onderdeel van het arbeidsvoorwaardelijk pakket.

Hou er rekening mee dat je als electrical engineer je altijd verder moet ontwikkelen omdat er veel ontwikkelingen zijn. Normen veranderen maar vooral de ontwikkeling in de elektrotechniek gaat erg snel. Als je dit een mooie uitdaging vind dan zijn er ruim voldoende mogelijkheden om een mooie carrière te maken in de elektrotechniek.

Een Electrical Engineer is een perfectionist

Om als elektrotechnisch ingenieur een project of een product succesvol af te ronden als, of te produceren moet je alleen genoegen nemen met het allerbeste, zonder je budget te overschrijden. Rapportage en overleg doe je over het algemeen met de project manager, in kleinere organisaties kan het zijn dat je zelfstandig en met een van te voren besproken eindverantwoordelijkheid werkt. Uitgebreide functieomschrijving.

Belangrijke competenties in deze voor een electrical engineer zijn:

  • Ondernemend
  • Accuratesse
  • Zelfontwikkeling
  • Initiatiefrijk
  • Communicatief

Disciplines waar deze functie in uitgevoerd kan worden binnen de energietechniek zijn: beveiligingen, installatietechniek, productie, procestechniek, elektrotechniek, elektronica, meet & regeltechniek en machinebouw.

Je bent in de rol als Electrical Engineer niet bang om beslissingen te nemen. Als de uitdagingen te groot worden weet jij via je netwerk extra informatie in te winnen en natuurlijk ben je stressbestendig. Omdat je vaak in een team werkt is het belangrijk om het gezamenlijke doel voor ogen te houden en niet te individueel te handelen. Je bent technisch gedreven en beschikt over enige management kwaliteiten. Vanuit deze functie is het goed mogelijk om verder door te groeien. De marktpositie voor een Electrical engineer is zeer positief en de komende jaren zal de vraag naar deze functie alleen maar toenemen.

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving.
KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06

Neem Contact op

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu
× Stel je vraag Available from 09:00 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram