Een curriculum vitae opstellen zonder werkervaring

Je eerste sollicitatie zonder werkervaring na je studie en toch een knappe CV opstellen kan echt wel. Lees hier hoe je een volwaardige CV kan opstellen zonder concrete ervaring.

Waarschijnlijk bedoel je ik heb nog geen relevante werkervaring. En dat is niet zo gek want je start net op de echte arbeidsmarkt. Waarschijnlijk heb je al tal van bijbaantje gehad en wellicht niet helemaal blanco betaald gekregen en toch kan je hier wel wat mee.

Geef in ieder geval nooit op je cv aan dat je in een bepaald aspect nog zonder werkervaring bent. Dit is echt killing voor een eerste indruk. Altijd alles van de positieve kant benaderen is bij het schrijven van je eerste cv echt heel belangrijk. Zie de blog: 'Je kans vergroten tijdens je eerste sollicitatie na je studie'

Daarnaast heb je vast wel eens een goede vriend geholpen die even een lastig momentje had. Dus je hebt ervaring met coaching. In dit soort gevallen hoef je niet te diep in te gaan op het probleem, het gaat om jouw ervaring.

En last but not least jouw rol in de studentenvereniging of sportclub. Wellicht een evenement georganiseerd dus kun je organiseren. En zo heb je al snel toch wat op papier zonder concrete professionele langdurige ervaring. Hou in gedachte het gaat om de ervaring, die is belangrijk voor de beslissingen die je neemt in de toekomst.

Kijk ook eens op de blog 'Gaaf bedrijf geen vacature dus een open sollicitatie' doe research naar het bedrijf waar je gaat solliciteren. Dit kan je een grotere voorsprong geven en dan is het van minder belang dat je zonder werkervaring zit. Tijdens het lezen van een CV wil een werkgever zo min mogelijk risico lopen en gaat vaak opzoek naar steekwoorden, denk hier aan tijdens het opstellen van je CV!!

Vacatures en curricula vitae vol met containerbegrippen

Aan beide kanten van het sollicitatiespectrum kom je veel containerbegrippen tegen. Vacatureteksten spannen wel de kroon, is het zo moeilijk om concreet te zijn?

Read More
Sollicitatiebrief in Sollicitatievideo uit...

Wat is de toegevoegde waarde van een sollicitatievideo als je geen een filmster wilt worden? Niet dat je er veel tegen kan doen als dit onderdeel is van jouw sollicitatie, maar denk hier eens over na.

Read More
Wat doet een Electrical Engineer

Wat doet een Electrical Engineer, Een Electrical Engineer of hardware engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, veiligheid, berekenen, testen en beheren van de  elektrotechnische installaties of de elektrotechnische aspecten van een machine.

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram