Een conflict op het werk hoort er bij

Veel mensen dromen van een wereld zonder conflicten, hou er maar rekening dat ook jij met wrijving  en onrecht te maken krijgt. Een conflict op het werk komt vaker voor dan je denkt.

Iedereen heeft een eigen stijl om met een tegengestelde mening om te gaan. Door jouw stijl te herkennen ben je al een stuk dichterbij de oplossing van het meningsverschil. Als je vrede hebt met jouw stijl dan heb je ook min of meer vrede met de oplossing van het conflict. Als er toch altijd nog wat onderhuids blijft sluimeren moet je er echt wat mee doen want op termijn ben je anders de verliezende partij.

In 1974 hebben Kenneth Thomas en Ralph Kilmann het Thomas Kilman conflictmatrixConflict Model Instrument ontwikkeld. In dit model is geen goed en fout, het gaat om de herkenning en hoe jij met e

en meningsverschil op je werk of in een andere omgeving omgaat. Door deze herkenning kan je beter omgaan met de situatie. Als de andere partij in het geschil wil meewerken kun je van af twee kanten hier mee aan de slag. Dat zal het conflict dragelijker maken en wellicht bijdrage in een oplossing.

Conflict en het perspectief

Een ieder heeft altijd zijn eigen perspectief, door dit te delen is het voor de andere partij ook eenvoudiger om naar een oplossing te werken. Onder aan de streep vraagt het oplossen van een conflict op het werk wel altijd de medewerking van alle betrokken partijen. Als jullie er echt niet uitkomen altijd vragen naar een derde (ONAFHANKELIJKE) derde partij die de situatie objectief kan benaderen.

Een andere tip is om een stapje terug te doen en je af te vragen of het allemaal wel zo belangrijk is. Doe dit wel zonder een lose-win situatie te creëren! Iets kapot nuanceren helpt niet altijd.

Nog een tip: Speel op de bal en niet op de persoon en stop met discussiëren als er een vorm van stemverheffing plaatsvindt. Dit is altijd een teken van zwakte en als het te emotioneel wordt kun je niet meer helder denken. Maak dan een afspraak om het gesprek voort te zetten als de gemoederen iets tot rust zijn gekomen.

Zijn jullie er uit, maak dan ook direct afspraken hoe de situatie in de toekomst te voorkomen is. En vier het succes met elkaar als jullie een oplossing gevonden hebben. Zonder wrijving (het conflict op het werk) geen glans. Een tegeltjes wijsheid die verder niet heel veel toegevoegde waarde heeft maar goed is om in het achterhoofd te houden.

Een goede vacaturetekst zorgt voor de juiste kandidaat!

Natuurlijk moet die juiste kandidaat ook net jouw goede vacaturetekst onder ogen krijgen, maar als de vacature dat beschrijft waar die kandidaat naar op zoek is dan ontvang je zeker kwalitatief goede reacties.

Read More
Online vacaturetekst plaatsen en wachten is geschiedenis

De online vacaturetekst is dood (Post and Pray), als je goede kandidaten wilt werven dan zul je actief moeten netwerken en een goed verhaal moeten hebben.

Read More
Security in the cloud breekt door

Niet de laatste ontwikkeling binnen de beveiligingstechniek maar wel één die een grote impact zal hebben op de totale beveiligingssector is de ontwikkeling om alle gegevens rondom een beveiligingsinstallatie vast te leggen in the cloud. Een vergelijkbare ontwikkeling hebben we gezien met de IP-camera die nu algemeen geaccepteerd is. Doordat er op het moment grote […]

Read More

Informatie

TeqJob Engineering is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram