CV opstellen , do’s en don’ts

Het gaat om de inhoud bij het opstellen van een Curriculum Vitae!! Wees zuinig met je woorden, maar zorg wel voor voldoende inhoud en begin met de belangrijkste overeenkomsten.De afgelopen jaren heel wat CV's de revue mogen laten passeren, en eigenlijk van alles wat mogen aanschouwen. Te kort, te lang, te veel kleuren, tikfouten, hele goede, verkeerd formaat etc. etc.

Eigenlijk is een CV niks anders dan een chronologische weergave van relevante opleidingen, persoonsgegevens en werkervaringen. Waarbij het belangrijk is dat je naar de openstaande vacature toe schrijft. Dus niet één standaard CV wat je naar alle mogelijke bedrijven toe laat komen maar een specifiek CV waarin je laat zien dat er overeenstemmingen zijn.

Een CV opstellen, doe niet te creatief

Ben je een filmmaker of een solliciteer je naar een creatieve functie dan mag je helemaal los gaan op de layout en hem zo funky maken als jezelf kan. Zit je niet in de creatieve sector hou het CV dan lean en concreet en gebruik zo weinig mogelijk papier. Zorg dat je van links bovenaan naar beneden werkt als het gaat om belangrijke punten waarop jij wilt dat jouw CV geselecteerd wordt. Het kan best zijn dat je in het verleden werkervaring hebt opgedaan die belangrijk is voor de functie waar je op solliciteert. Geef dat dan aan in een korte intro aan de bovenkant van het CV onder jouw n.a.w. gegevens.

Als er bepaalde punten zijn vanuit je opleiding die belangrijk zijn voor de vacature, zet die dan bij het opstellen van je CV direct onder je opleiding. Zo kan je altijd naar de openstaande vacature toe schrijven. Overdrijf nooit en wees altijd eerlijk, ja kan natuurlijk altijd minder relevante zaken weglaten. Laat het CV altijd nog een keer door een ander lezen, leg het even weg en lees het zelf na een uurtje nog een keer door.

Opvallen doe je door de inhoud, kennis en kunde. Zolang je niet solliciteert naar eindredacteur is het niet een doodzonde als er een klein foutje in zit. Belangrijkste is zorg dat de ontvanger dat leest wat overeenkomt met de functie en overeenkomsten leest. Eventueel kopieer je gedeeltes (in je eigen woorden) uit de vacaturetekst en geef je aan waarom jouw profiel daar op aansluit.

Een ander belangrijk aspect bij het CV opstellen is AIDA een veel gebruikt model in de marketing. Heel veel succes in je nieuwe baan.

CV en Vacaturetekst moeten AIDA

Wil je met een vacaturetekst of een curriculum vitae aanzetten tot actie doe dan AIDA! Maak gebruik van regel 1 in de marketing en zet de ontvanger aan tot actie.

Read More
Je eerste sollicitatiegesprek, vergroot je kans

Als je net afgestudeerd bent heb je meer nodig dan alleen een diploma tijdens een sollicitatie! Concurreren tegen kandidaten die al ervaring hebben is echter niet heel moeilijk.

Read More
Kunstmatige Intelligentie, Robotisering en Recruitment

Robotisering is niet iets voor de toekomst, onderdelen van kunstmatige intelligentie hebben allang hun intrede gemaakt in recruitment land!!

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram