1 Tip voor een goede Sollicitatievideo of Video cv

Wat vertel je, hoe presenteer jij jezelf, waar moet je op letten en wat is de lengte van een sollicitatievideo? Hier geef ik een goede tip en antwoord op deze vragen.

Mijn scepsis over de sollicitatievideo of video cv blijft, zie mijn vorige blog over dit fenomeen. Zolang je niet aan het solliciteren bent voor artiest, vlogger of model zal een video cv zijn doel voorbij schieten. Jammer als het bedrijf mijn Blog nog niet gelezen heeft en er wordt toch gevraagd om een video in elkaar te draaien. Als je wilt opvallen en je bent goed in het editen van een video en je hebt ervaring met video kan het natuurlijk ook heel leuk zijn en hiermee zal je in ieder geval opvallen. Maar waar werkgevers rekening mee moeten houden is dat het al superspannend is om te solliciteren en een goed cv en motivatiebrief op te stellen. Als er dan ook nog wordt gevraagd om een video te maken zonder enige ervaring zou dit wel eens een afhaak momentje kunnen zijn en zo kun je goed talenten mis lopen.

De enige echte tip van deze blog is: 'lees niet je eigen cv op'

Met een video (dit geldt ook voor een Power Point presentatie) kun je andere informatie toevoegen omdat dit een ander medium is als een geschreven sollicitatie. Dus idem als bij een presentatie moet je nooit gaan opnoemen wat een ander ook kan lezen. Je moet een sollicitatievideo zien als de A en de I in AIDA. Het is een intro waardoor de interesse gewekt wordt voor een vervolgafspraak. Verwijs voor je profiel naar bijvoorbeeld LinkedIn en hou een kleine teaser achter de hand. Een teaser is een boodschap die geen informatie bevat maar bedoeld is om de nieuwsgierigheid te prikkelen.

Youtube staat trouwens vol met inspiratie zie: BEST VIDEO CV EVER of de animatie van een Mechanical Engineer

Zoals je ziet in veel van deze leuke voorbeelden kun je er ook een animatie van maken zonder dat je eigen hoofd continu in beeld is. Het nadeel hiervan is dat je moet gaan bewerken in plaats van een 'straightforward' video in elkaar draait. Om gratis video's te bewerken kun je offline gebruik maken van Lightworks of Hitfilm Express en online YouTube editor of WeVideo. Er zijn natuurlijk ook nog tig apps om een leuke video in elkaar te draaien, super goed maar niet gratis app is FilmoraGo. Nog één leuke tool om een Video of presentatie in elkaar te draaien is Prezi. Eventueel kan je er ook een mini interview van maken met shots van diploma's, woonlocatie, hobby's (mits relevant).

Ergens moet je voor een video presentatie een keuze maken waar de nadruk op ligt. Ga je een pitch maken dan kan je deze specificeren op de vacature waar je op solliciteert. In dit geval zorg je voor een juiste setting en goed geluid en presenteer je jezelf in 1 a 2 minuten. Dit is in feite een video van je motivatiebrief. Of ga je een curriculum vitae opstellen in een video, een combi is mogelijk maar als het in opdracht is of gevraagd wordt door een werkgever lees dan goed wat het doel is van de video.

Heel veel succes met solliciteren.

 

Slapend rijk worden kan maar er van dromen is makkelijker

Als het goed is dan wordt er op het internet veel gezocht naar slapend rijk worden dus is deze blog voor mij een goudmijn en het begin van mijn rijkdom.

Read More
Checklist voorbereiding op een motivatiebrief

Eindelijk de vacature van je leven gevonden, dan laat je nu alles los en focus jij je op je motivatiebrief! Hiermee ga jij het verschil maken ten opzichte van andere sollicitanten.

Read More
Industriële Automatisering

Wat is Industriële Automatisering Industriële automatisering is het automatiseren van processen om de productie-, logistieke processen, diensten en leefruimtes (gebouwbeheersystemen) te optimaliseren. Overal om ons heen wordt er gebruik gemaakt van industriële automatisering alleen is dat vaak al zo gewoon dat wij dit niet meer in de gaten hebben. Het belang van automatisering is enorm […]

Read More

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram